Свідком невимовної краси став співробітник NASA, який проживає в Ісландії.

Камера вченого зафіксувала полярне сяйво у формі яскраво-зеленого вогнедишного дракона, повідомляє Daily Mail.

Чоловік сфотографував власну матір на тлі ірландських снігових пагорбів і масштабного північного сяйва — Aurora Borealis.

На тлі сяючого дракона

Aurora Borealis виникає в результаті взаємодії верхніх шарів атмосфери планет, що володіють магнітосферою, з зарядженими частинками сонячного вітру.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Як тільки деякі з цих часток, що потрапляють в атмосферу Землі, вони впливають на атоми, які викликають світіння", — пояснив очевидець незвичайного явища і співробітник NASA.

Aurora Borealis

Північне і Південне сяйво — це природні світлові феномени, що виникають у нашій атмосфері: Aurora Borealis означає "світанок півночі", і Aurora Australis — "світанок півдня".

На жаль, не всім пощастило жити так близько до полярного кола, тому вчені розробили нове покоління круїзних суден, які дозволять глибше проникнути в арктичні райони або плавати в той час року, в яке раніше ніколи не було експедицій.

Для того, щоб навесні стало можливим здійснити круїз на Свальбард, було створено судно зі специфічною конструкцією, витривалістю і місткістю для 126 пасажир. Воно побудоване відповідно Polar Code 5, що означає, що судно може плавати круглий рік у будь-яких полярних водах з молодими льодами, якими не більше року.

Aurora Australis

Після створення спеціальної техніки Ліндблад запропонував нові маршрути, які раніше не використовувалися: поїздка на Північний Схід Росії, у національний парк Гренландії, який є найбільшим у світі, і антарктичний круїз з кількома высадками.

Нагадаємо про країни і міста, в яких можна побачити полярне сяйво.

Також портал "Знай.uа" вже писав про незвичайному швейцарському готелі, розташованому в горах.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв про те, чому осінь - ідеальний час для поїздки в Лондон.