Мисливці відкрили вогонь по захисникам прав тварин із-за здобичі.

На відео, знятому в комуні Кастельно-де-Монміраль на півдні Франції, видно, що вегани-зоозахисники намагаються врятувати поранену тварину від собак і розлючених мисливців, пише Daily Mail.

В якийсь момент за кадром можна почути постріли, перш ніж один з активістів кричить: "Цей дурень стріляє в нас з гвинтівки!".

Один з мисливців, одягнений у ексцентричний аристократичний наряд, попереджає: "Якщо хто-небудь наблизиться до оленеві, то я стріляю"

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На камеру також потрапив мисливець, який тримає в руках зброю і загрожує активістам: "Доторкнетеся до собак, і ви небіжчики!"

Зрештою французьким активістам вдалося наздогнати пораненого оленя і захистити його від зграї собак і агресивних мисливців.

Проте, на жаль, поранена тварина незабаром померла від отриманих ран. Була у мисливців ліцензія на полювання — невідомо.

Активісти закрили собою пораненого оленя

Тим часом деякі експерти з інфекційних захворювань вважають, що чисельність оленів потрібно контролювати, так як тварини можуть стати рознощиками "зомбі-клітин" — пріонів.

Директор Центру досліджень і політики в області інфекційних захворювань при Міннесотського університету, заявив, що випадки "хронічного виснаження" вже підтвердили в 24 штатах.

Хронічне виснаження, воно ж коров'ячий сказ, називають губчасту енцефалопатію у оленів. За даними Комісії з охорони дикої природи Північної Кароліни, джерелом захворювання є аномальний пріон — різновид білка, який накопичується в клітинах мозку тварини і поїдає необхідні організму білки. Ці клітини мозку в кінці кінців лопаються, залишаючи після себе мікроскопічні порожнечі в мозковій тканині, які надають їй "губчастий" вигляд.

Французькі активісти біля мертвого оленя

В даний час хвороба невиліковна і ніхто не приймає профілактичних заходів.

Вважається, що інфекція передається через слину, сечу або фекалії оленів, а також через контакт з хребтом, очима або селезінки вбитого оленя.

Нагадаємо, як рослинна дієта впливає на здоров'я та розвиток дитини.

Як повідомляв портал "Знай.uа", британські дієтологи поставили під сумнів корисністю йогуртів.

Також "Знай.uа" писав про сім порад для тих, хто хоче стати веганом.