Вздовж кордону Теннессі, Північна Кароліна, на південно-сході Сполучених Штатів розташувався чудовий парк Грейт Смокі Маунтінс, який приховує в собі щось зловісне.

Парк охоплює широкий простір, який включає 187.000 акрів дуже старого лісу. Грейт Смокі є найвідвідуванішим національним парком США, близько 10 мільйонів відвідувачів у рік. Не дивно, що тут часто пропадають люди. Але з кожним роком число зростає, а від зниклого не залишається навіть сліду.

Найвідоміший випадок зникнення стався 14 червня 1969 року, зник 6-річний Денніс Мартін.

З нагоди вихідного дня в День батька, родина Мартинів вирушила в парк з пікніком. Це була вже сімейна традиція. До речі, він був одягнений у вельми помітну яскраво-червону сорочку.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Коли дорослі сиділи на траві і базікали, Денніс, його брат і двоє хлопчиків з інших родин, вирішили розважитися і налякати батьків.

Троє хлопчиків пішли в одну сторону, а Денніс, який був наймолодшим, пішов в іншу. Далі все пішло як планувалося, троє хлопчиків вискочили з криками і налякали дорослих. Але Денніс так і не з'явився і після цього його ніхто не бачив ні живим, ні мертвим.

Пошуки велися довго, поліція обшукувала місцевість вздовж і впоперек, але марно.

Також всім здавалося дивним повна відсутність слідів дитини в лісі. Він ніби ввійшов у ліс і ... розчинився в повітрі.

У наступні роки після зникнення Денніса Мартіна в парку загадковим чином почали зникати й інші люди. 8 жовтня 1976 року 16-річна студентка-другокурсниця середньої школи з Ноксвілла на ім'я Тренні Лінн Гібсон вирушила на екскурсію в національний парк разом з 40 своїми однокласниками.

Це був популярний маршрут, групи йшли одна за одною. Якщо б Тренні просто відстала, її відразу помітили.

Незважаючи на подальші інтенсивні пошуки, ніяких ознак дівчини не знайшли. Вона просто безслідно зникла прямо під носом у всіх.

Інше дивне зникнення відбулося 25 вересня 1981 року, коли 58-річна Тельма Полін (Поллі) Мелтон вирушила в похід з двома своїми друзями. Це була легка стежка для Поллі, яка ходила в походи вже 20 років.

Ще більш незвичайним було те, що Поллі була досить гладкою жінкою і страждала від високого кров'яного тиску і частої нудоти, від яких вона приймала ліки. Вона в жодному разі не могла б фізично піти від своєї групи далеко.

Влада не змогла навіть знайти її слідів на стежці, хоча лівий черевик Мелтон мав помітну тріщину, яка зробила б її сліди добре помітними.

На цьому загадкові зникнення не закінчуються. У 2008 році зник 51-річний Майкл Нірон, в 2012 році пропав 24-річний Дерек Джозеф Льюкинг. 5 червня 2014 року пропав Пол Паур та інші. Ніхто досі не знає, що сталося з цими людьми. У багатьох випадках від них не знайшли навіть слідів.

Нагадаємо, щорічно в одній тільки Росії пропадають 120 тис. людей, з яких 45 тис. — це діти.

Як повідомляв портал "Знай.uа", під час здійснення підйому на гору Говерла з бази відпочинку "Заросляк" заблукала група туристів з Києва - тренер і два спортсмени з тхеквондо.

Також "Знай.uа" писав, у Києві зникла неповнолітня Джанковская Діана Степанівна 2001 року народження.