Приголомшливу колекцію, в яку увійшли роботи Моне, Ван Гога, Ренуара, Дега та інших майстрів художнього напряму імпресіонізм і постімпресіонізм представили напередодні відкриття аукціону "Крістіс".

Велика частина робіт тривалий час перебували в приватних колекціях і не виставлялися, пише Daily Mail.

Як вважають організатори аукціону, очікувана виручка від проданих картин складе понад 130 мільйонів доларів.

Серед 23 шедеврів імпресіоністів і постімпресіоністів, зібраних анонімним приватним колекціонером, є картина Клода Моне на суму понад 52 мільйони доларів яку експерти називають "скандальною". З 1916 по 1919 рік робота перебувала у власності сина художника Мішеля.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Твори мистецтва, що продаються окремими лотами, також включають натюрморт з персиків і груш на відкритому дерев'яному столі Поля Сезанна. Картина, написана в 1885-87 роках, що знаменує собою поворотний момент для митця, що відійшов від імпресіонізму.

"Портрет молодої жінки" Вінсента Ван Гога — одна з семи олійних картин, створена генієм під час тримісячного перебування в Антверпені взимку 1885 року. Її ціна становить близько 16 мільйонів доларів.

Портрет жінки Вінсент Ван Гог

Колекція "Приховані скарби" була виставлена в Лондоні вчора. Аукціон відбудеться 27 лютого. Ціану Чаткоу з аукціонного дому "Крістіс" назвала виставку "однією з найважливіших колекцій, яка виходить на ринок Лондона вже більше десяти років".

Колекція також включає роботу П'єра Огюста Ренуара, написаний між 1874 та 1877 роками, яка, за оцінками, становить до 12-13 мільйонів доларів і не була виставлена напоказ з моменту її покупки в 1986 році.

Стежка в лісі П'єр Огюст Ренуар

Серед інших яскравих моментів можна відзначити картину Анрі Матісса і малюнок Едгара Дега.

Нагадаємо, в 6 000 доларів обійшовся одного з колекціонерів таксидермированный пеніс кита XIX століття.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, про загадкові таємниці таблиці Менделєєва.