У найбільшому німецькому словнику змінилися правила написання слова "Київ". Довідник з правопису схвалив українську транскрипцію слів замість російської.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Раніше, на жаль, у цьому словнику назва української столиці подавалася тільки через російську транскрипцію. А ось тепер є всі підстави в повну силу запускати кампанію #KyjiwKeinKiew в німецькомовних країнах". написав Павло Клімкін

Міністр закликає всіх українців та українських друзів на німецькомовному просторі об'єднати зусилля українських дипломатів і підтримати тенденцію правильного використання українських географічних назв.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Відлітаючи з віденського, берлінського або мюнхенського аеропорту до Києва, ще приємніше буде повертатися на Батьківщину, якщо пункт призначення наші німецькомовні друзі будуть позначати так, як її вимовляємо ми. Давайте разом долати лінгвістичну несправедливість щодо української мови". Павло Клімкін

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін переконаний, що в разі перемоги будь-якого з кандидатів на президентських виборах Україна не перейде на бік проросійської політики.

"У мене немає побоювань щодо змін саме в сфері зовнішньої політики", - запевнив Він, виступаючи на "Українському ланчі" у Мюнхені, організованому фондом Пінчука.

Політик переконаний, що новому лідерові держави доведеться рахуватися з думкою українців.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

"Тому, хто наважиться вести справи з росіянами на умовах росіян - в той же день або максимум наступного дня просто викинуть з вікна. Сподіваюся, не буквально, але і буквально теж", - сказав міністр.

Як повідомляв "Знай.uа", Порошенко подасть заявку на вступ до ЄС: дату пересунули під вибори. Заяву про вступ України Європейського Союзу в 2023 році, пообіцяв подати нині чинний президент Петро Порошенко.

Також "Знай.uа" писав, що Меркель перестала сперечатися про Донбас і визнала страшне: занадто далеко.