Уже вісім місяців в Курганинському і Кавказькому районах Краснодарського краю масово хворіє і дохне від невідомого захворювання великої рогатої худоби.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Карантин на "заражених" фермерських господарствах досі не оголошений. Від чого помирають тварини і небезпечно захворювання для людей - не встановлено. Молоко, отримане від хворих корів, йде на реалізацію. Полеглий худобу продають місцевим заготівельникам на переробку і виробництво м'ясопродуктів. Губернатор Краснодарського краю, прокуратура, слідчий комітет, крайове ветеринарне управління - в курсі, але ніхто не реагує.

Падіж

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Масовий падіж корів почався в липні минулого року на фермерських господарствах, що належать сімейству Віталія Очкаласова, глави Кавказького району Краснодарського краю.

На початку липня в господарстві "Воздвиженський"(Курганінський район) став дихнути молодняк - телята від 1 до 10 днів. Клінічна картина, виявлена ​​в ході розтину, не давала ясності, ніж саме захворіли тварини. Проведені експрес-тести свідчили про наявність як мінімум рота-, коронавируса і стрептокока - хвороб, від яких корови в «Воздвиженській" не прищеплювалися. Точний діагноз в такій ситуації могли і повинні були поставити співробітники місцевого ветеринарного управління. Але за свідченням ветеринарного фельдшера «Воздвиженській» Поліни Бризгалової.

Проте Бризгалова все-таки повідомила про відмінку особисто завідуючої Курганинському ветуправленіем. У "Воздвиженський" приїхала група фахівців, але, за словами Бризгалової, вони обстежили корів на наявність зовсім інших вірусів (не тих, які виявили експрес-тести). Причину масової загибелі тварин так і не встановили.

Співробітниці підприємства Поліна Бризгалова і Дарина Падалкіна зробили ще одну спробу врятувати ситуацію - вони "пішли на прийом" до власниці агроферми Тетяні Віталіївні Очкаласової. Жінки розповіли їй про масовий падіж худоби, і на наступний день на ферму привезли вакцину від рота-, коронавіруса. Але поширення хвороби це не зупинило, і незабаром зараза перекинулася на інші ферми господарства.

І Бризгалова, і Падалкіна були звільнені в кінці липня "з ініціативи роботодавця". В процесі звільнення, розповіла Бризгалова, їх "почали шантажувати і вимагати, щоб заплатили за падіж телят. Ми відмовилися платити за це гроші, так як в відмінку не було нашої провини".

Зараз обидві вони судяться з роботодавцем з приводу свого незаконного звільнення.

Нагадаємо, у Росії шамани спалили верблюдів на славу Путіну.

Як повідомляв "Знай.ua", Пугачова показала неймовірну фігуру, Галкін забуде всі інтриги.

Також "Знай.ua" писав, що невідомі споруди стародавньої цивілізації знайшли в пустелі.

Спалили п'ять верблюдів: обряд шаманів шокував користувачів мережі