Іркутські шамани організації Хухе Мунхэ Тэнгэри ("Вічно синє небо") провели обряд, в ході якого спалили туші п'ятьох верблюдів в цілях "зміцнення Росії". Відзначається, що він відбувся вперше в сучасній історії і виконаний нібито "з повагою до тварин".

Заступник Верховного шамана Росії Артур Цыбиков пояснив причини цього жорстокого обряду.

Відомо, що середньовічний обряд провели на шаманської базі у Ангарська. Учасники церемонії під звуки бубнів провели тварин через натовп людей - за обрядом спостерігало понад 500 осіб. Після цього в кадрі з'являються верблюжі туші, що лежать на дровах. На них парафіяни склали частування, солодощі, фрукти, облили чачею і потім додали все це вогню.

"Цей обряд називається Уусэ, коли взимку в самий голодний час люди забивають худобу. Але все проходить з повагою до тварині, не можна, наприклад, щоб його кров потрапила на землю. А сучасні буряти не знають старих традицій і називають це варварством", - розповів Цыбиков.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ритуал обурив зоозахисників і простих громадян. До ініціатора почали надходити гнівні дзвінки та повідомлення. При цьому Цыбиков не бачить проблеми і переконаний, що якби на місці верблюдів були барани або телята, то ніхто б не обурився.

Крім того, в організації намагалися виправдати свій жорстокий ритуал і пояснили, що з ними зв'язався чоловік з Бурятії, який нібито розводить верблюдів і сказав, що незабаром розпочнеться весняний гон, верблюди стануть агресивними і багатьох доведеться забити. Він запропонував купити їх для ритуалу, Цыбиков подумав, що це знак, і викупив тварин.

"Зберігаючи і відроджуючи традиції, ми відновлюємо ті непорушні культурні цінності, які призведуть до відродження, відновлення нашої країни. Руйнування державності, суверенітету людей, які забули і не розуміють, де вони живуть, що означає вітчизна, батьківщина, що таке патріотизм. Ми як віруючі люди всіма своїми молитвами хочемо відновити, відродити і зробити нашу батьківщину сильною, красивою, потужної і суверенною", - заявив Цыбиков на відео.

Відео не для слабкодухих, суворо 18+:

Нагадаємо, Путін шукає найманців: у Москві відкрито заявили про вторгнення в Україну.

Як повідомляв Знай. ua, Захарова оплакала Путіна в прямому ефірі. Скандальна представниця російського МЗС влаштувала бурхливу істерику.

Знай. ua писав, що Соловйов насмішив українців новим маразмом. Скандальний рупор Кремля остаточно втратив зв'язок з реальністю.