В Індії сталося масове отруєння людей алкоголем. В результаті інциденту померли вже 150 осіб.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Глава МОЗ Індії Хімант Бісва Шарма повідомив, що ще близько 300 осіб перебувають у лікарнях. Потік нових пацієнтів не припиняється. У деяких потерпілих з'явилися ускладнення лише через кілька днів після вживання спиртних напоїв. Масове отруєння алколголем сталося на північному сході країни.

"Ми відправили зразки для судово-медичної експертизи, щоб з'ясувати, які інгредієнти використовувалися в цій партії спиртних напоїв, яка призвела до загибелі багатьох людей", - додав міністр.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Увесь алкоголь, який став причиною трагедії, вироблявся на одному заводі. Повідомляється, що індійські правоохоронці заарештували 12 осіб, серед яких власники цього заводу з виробництва спиртних напоїв.

В алкоголі, яким отруїлися люди, виявили речовину "лала гур", яку раніше застосовували для годування корів. Саме тому уряд Індії раніше дав дозвіл на неї. Уряд штату Ассам вже в суботу, 23 лютого, заборонив її виробництво. Однак люди з часом стали застосовувати її для виробництва незаконного спиртного.

У четвер один з постраждалих працював на чайній плантації і в цей день купив алкоголь. Він розповів, що сталося після його вчивання: "Я купив півлітра вина і випив його перед їжею. Спочатку все було нормально, але через деякий час у мене заболіла голова. Потім головний біль посилився настільки, що я не міг ні їсти, ні спати".

Всі ніч він промучився, а потім у нього почалися болі в грудях. Дружина відвезла його в лікарню чайної плантації, звідки він був направлений в районну лікарню.

Число померлих в результаті масового отруєння людей - найбільше з 2011 року, коли в Західній Бенгалії після вживання сурогатного алкоголю померли більше 170 людей.

Нагадаємо, що в літаках українських національних авіаліній будуть продавати міцний алкоголь.

Крім того, "Знай.ua" писав про те, що деякі алкогольні напої роблять позитивний вплив на стан шкіри людини.

Також інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв: в поліцію надійшла скарга на жінку, яка серед білого дня на проспекті Курському була п'яною з малолітньою дитиною.