Безстрашна Еллі Чалліс стала першою дівчинкою у Великобританії, яка після ампутації чотирьох кінцівок освоїла майстерність сноубордингу.

Чотирнадцятирічна спортсменка, яка в дитинстві втратила руки і ноги через ускладнення менінгіту, вже стала чемпіоном параплавання, але зараз ставить перед собою нові завдання і вже тренується на штучних лижних трасах, пише The Sun.

Еллі — цілеспрямована дворічна дівчинка, яка навчилася ходити за допомогою протезів, які надягають на ноги і кріпляться до сноуборду.

Еллі на сноуборді

Дівчинка тренувалася з інструкторами із благодійної організації Disability Snowsport UK і в даний час готується провести свій перший відпустку на сноуборді в Андорру в березні разом зі своєю сестрою.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Я давно хотіла займатися сноубордингом, я рада, що нарешті можу попрактикуватися. Спершу я багато падала, але це відбувається з кожним, хто навчається чомусь", — говорить підліток.

Еллі після операції по ампутації

Страшна біда сталася з дівчинкою, коли їй исполилось всього 16 місяців. Вона заразилася смертельним штамом менінгіту. Її серце зупинялося двічі, і батькам вже запропонували попрощатися, однак Еллі продовжувала боротися за власне життя протягом трьох тижнів.

У неї розвинувся сепсис, при якому інфекція викликає імунну відповідь, яка потім вражає саме тіло.

Зараження вразило її кінцівки, і лікарі змушені були ампутувати ноги трохи вище колін і руки нижче ліктів, щоб врятувати її.

Коли дівчинка видужала, її батьки турбувалися про її майбутнє, але у Еллі не було таких страхів.

Еллі разом зі своїми тренерами зі сноубордингу

"Вона ніколи не вішає ніс і завжди намагається вести активний спосіб життя на відміну від більшості повноцінних людей", — кажуть батьки Еллі.

Нагадаємо, можна займатися небезпечними видами спорту після 40 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа", невеликі круглі батарейки, часто зустрічаються в іграшках і пультах дистанційного управління, можуть викликати хімічні опіки при попаданні в ніс або рот.

Також портал "Знай.uа" писав, що хімічні речовини, що містяться в парфумерії і лосьйонах для тіла, прискорюють статеве дозрівання дівчаток.