Справа отруєння Сергія Скрипаля та його дочки у британському Солсбері обростає новими подробицями, які свідчать не на користь Росії.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Про це повідомляє The Insider.

У повідомленні йдеться, що росіянин, якого називають третім підозрюваним у замаху на екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Солсбері, в квітні 2015 року потрапив на камери відеоспостереження біля готелю в Софії. Саме там знаходився офіс болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, також постраждалого від отруєння.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

За даними болгарських джерел, росіянин, який використовував документи на ім'я Сергія Федотова, жив в цьому готелі в номері 305.

На камери відеоспостереження біля готелю також потрапило його авто, яке він брав у Болгарії в оренду.

Видання зазначає, що Омелян Гебра, який займається торгівлею зброєю, був госпіталізований з важким отруєнням 28 квітня 2015 року.

отруєння Скрипалів
отруєння Скрипалів

Того ж дня Федотов поїхав з Болгарії і вилетів до Москви через Стамбул. В аналізах Гебрева знайшли сліди речовин, характерних для отруєння нервово-паралітичним речовиною, що належать до типу Новачок. Аналогічною речовиною були отруєні і Скрипалі.

Після повідомлення британської преси про те, що Федотова підозрюють в причетності до отруєння в Солсбері, влада Болгарії вирішили відновити розслідування отруєння Гебрева. Він, як і Скрипалі, вижив в результаті замаху.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів

Дослідницька група Bellingcat дізналася, що справжнє ім'я Федотова - Денис Сергєєв, він високопоставлений офіцер російської військової розвідки, імовірно, в званні не нижче підполковника.

Військовий був в Лондоні в момент отруєння Скрипаль. Яку саме роль він відігравав у операції поки що незрозуміло, однак слідство вважає, що вона була менш значною, ніж у Руслана Бошірова (Анатолія Чепіги) і Олександра Петрова (Олександра Мишкина).

Нагадаємо, вранці 17 лютого на соборі у Великобританії, в Солсбері, був помічений російський прапор – невідомі вивісили його на будівельної конструкції.

Як повідомляв раніше Знай.ua, будинок колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, отруєний токсичною речовиною "Новачок", демонтують з метою знезараження.

Також Знай.ua писав про те, що у Російській Федерації в продажу з'явилася дитяча настільна гра з дуже цікавою назвою "Наші в Солсбері".