У США 13-річний школяр Джексон Освальт шокував винахідницьким талантом - йому вдалося створити таке, що більшості дорослим і не снилося.

Про це пише Science Alert.

У повідомленні йдеться, що кмітливий школяр створив повністю робочий термоядерний реактор і має всі шанси стати наймолодшим фізиком-ядерником, якому вдалося самостійно досягти реакції термоядерного синтезу.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Компактний реактор підліток побудував у своїй домашній лабораторії. Всі необхідні деталі для реактора були куплені в інтернет магазині eBay його батьками. Загалом на захоплення дитини витратили понад10 тисяч доларів.

До створення термоядерної установки Освальт приступив в 12-річному віці, інформацію шукав в інтернеті. Він провів реакцію синтезу, зіштовхнувши в реакторі атоми газоподібного дейтерію. Його винахід розбиває атоми з достатньою силою, щоб об'єднати їх в один, і цей процес вивільняє енергію, що скупчилася всередині атомів.

Варто нагадати, що попередній рекорд наймолодшого успішного творця термоядерного реактора було встановлено Тейлором Вілсоном, який досяг цього у віці 14 років. Для офіційного визнання результатів роботу школяра повинні оцінити сторонні фахівці.

Нагадаємо, український шестикласник здивував публіку своїми великими знаннями у всіх шкільних предметах. Андрій Куделя навчається у шостому класі, але вже встиг виграти в 37 шкільних олімпіадах за два місяці і встановити новий рекорд України.

Андрій стверджує, що дуже любить вчитися, але не обходиться і без допомоги Інтернету, так як там можна дізнатися ще більше ніж з простих друкованих книг. А зайняти призові місця йому допомогло саме прагнення до знань.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у Волочиську Хмельницької області школа № 6 опинилася в епіцентрі скандалу.

школа
школа

Батьки учнів 3 класу звинуватили педагога в знущанні над дітьми. Стало відомо, що вона ображає дітей, публічно їх принижує, псує їх речі, змушує знімати штани при всьому класі і навіть ходить в туалет зі школярами, про що повідомляють Факти.

Також Знай.ua писав про те, що у Дрогобичі, що на Львівщині, учень дев'ятого класу розпилив на учнів сьомого класу балончик з газом.