Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у квітні в середу вранці піднялися у вартості і торгуються за ціною в 65,65 дол. за барель.

Про це передає Bloomberg.

Як стверджує видання, в 8:04 ціна ф'ючерсів на нафту марки Brent підвищилася на 0,67%.

При цьому ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI піднялася до 56,00 долара за барель, додавши 0,90%.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Наголошується, що напередодні вранці ціна на нафту Brent впала в ціні до 64,56 долара за барель, а WTI - до 55,17 долара за барель.

Варто нагадати, що Політичний оглядач Кирило Сазонов вважає, що головною проблемою української економіки є не ринкові ціни на енергоресурси, а вкрай низька енергоефективність.

"Наша економіка не просто енергоємна, вона ефективності використання ресурсів часто на рівні минулого століття. За витратами енергії на одиницю ВВП Україна займає 119-е місце серед 127 країн. Обсяг енергії, яка використовується в Україні для виробництва одиниці товарів і послуг (тобто на одиницю ВВП), що перевищує среднемировое значення в 2 рази, середнє значення по ЄС – в 3,8 рази", - написав він в авторському блозі на сайті видання Censor.net.ua.

На думку автора, практика лобіювання цінових преференцій на енергоносії не має перспектив. Підприємства, які не вкладають кошти в модернізацію не зможуть витримати конкуренцію в глобальному ринку.

"Старі технології, зношене обладнання і виступають факторами природного відбору. Той, хто вкладає в модернізацію і зниження енерговитрат – буде успішно конкурувати на світовому ринку з німцями і поляками. Хто поскупиться – буде вічно жити в наших серцях. На якийсь час продовжує агонію спробами вичавити з держави дотації або "внутрішні ціни на енергоресурси. Але фінал передбачуваний і ніякого альтернативного шляху немає", - підкреслив Сазонов.

Нагадаємо, Нафта дешевшає з шаленою швидкістю: експерти назвали причину, і вона вам не сподобається

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Ціни на нафту рекордно злетіли: з'явився тривожний прогноз

Також Знай.ua" писав про те, що Росії напророкували болісну смерть: до катастрофи рукою подати, зворотний відлік пішов