Британський альпініст, чия мати загинула під час підкорення Чогорі, також зник при підйомі на сусідню гімалайську вершину Нангапарбат.

Як повідомляє The Sun, Том Баллард і його італійський напарник намагалися знайти новий шлях на верхівку, що отримала прізвисько "Гора-Вбивця" через величезну кількость людей, які намагалися підкорити її, але зникли або загинули.

Тридцятирічний Баллард — син Елісон Харгрівз, яка стала першою жінкою, котра підкорила Еверест без кисневої маски в 1995 році, але померла в тому ж році, піднімаючись на другу за висотою гору у світі К2.

Тому Баллард

Елісон Харгрівз намагалася піднятися на три найвищі вершини світу без використання маски кисню.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За даними рятувальної команди, від Тома Балларда і його напарника Даніеля Нарді не надходило жодної інформації після їх сходження 24 лютого, коли вони збиралися підкорити висоту 6 км, яка знаходиться в Пакистані.

За повідомленнями, погода в той час була поганою.

Пакистанський альпініст Алі Садпара, який завершив перше зимове сходження на Нангапарбат, заявив, що готовий до проведення пошукової операції.

Однак загострення воєнної ситуації у Індії призвело до закриття повітряного простору, що робить неможливим виконання будь-якої рятувальної операції з вертольотами.

Том Баллард з Дербишира — досвідчений альпініст і перший чоловік, який за одну зиму самостійно піднявся на всі шість основних північних схилів Альп.

Елісон Харгрівс з синами

Баллард і Нарді намагаються підійматися на гору взимку кожен рік, починаючи з 2012 року, і добре знають цю місцевість.

Нангапарбат — дев'ята за висотою гора в світі, і одна з 14 "восьмитисячників" — так звана, тому що їх висота перевищує 8000 метрів.

Дивіться: Альпінізм, Гімалаї, Еверест

Нагадаємо, ледяное цунами атакувало жителів містечка біля озера Ері в провінції Онтаріо в районі водоспадів Ніагара.

Також портал "Знай.uа" вже писав про незвичайному швейцарському готелі, розташованому в горах.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв про те, що свідком ще однієї невимовної краси став зовсім недавно співробітник NASA, який проживає в Ісландії.