27 лютого відбулась повітряна бойова операція, у якій зійшлися 24 пакистанських літаки, які перехопили 8 винищувачів BBC Індії. Поки Індія чекала керівника авіації Абхінандана Вардхамана, який перебував під вартою в Пакистані, стали відомі подробиці інциденту.

Уздовж лінії зіткнення в Кашмірі пакистанські літаки провели бомбардування території біля воєнних об'єктів. Після цього Індійські винищувачі почали переслідувати в небі пакистанські літаки. Під час цього інциденту Абхінандана Вардхамана підбили пакистанською ракетою. Він катапультувався та потрапив на територію, підконтрольну Пакистану, де його і взяли в полон. Також було повідомлено, що його відпустять на наступний день.

У Пакистані заявили про те, що індійські пілоти незаконно перетнули повітряний кордон країни, через що 2 літака було збито. Також вони опублікували відео, на якому видно, що Абхінандан Вардхаман зв'язаний та поранений. Після того як Нью-Делі звинуватили Пакистан у порушенні Женевської конвенції, ролик було видалено.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Раніше ми писали, що прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан закликав до переговорів з керівництвом Індії. Він також висловив надію, що "здоровий глузд переможе" і вдасться досягти деескалації конфлікту між сусідами з ядерним потенціалом.

Прем'єр-міністр Пакистану закликав Індію опам'ятатися, адже коли розпочнеться ядерна війна, її ніхто не зможе контролювати. Він заявив, що Пакистан готовий до обговорення будь-яких питань щодо ескалації і закликав сісти за стіл перговорів керівництво Індії.

Нагадаємо, що світ черговий раз опинився на межі ядерної війни - держави-члени "ядерного клубу" Індія і Пакистан привели свої армії в повну бойову готовність. Це відбулося у зв'язку з ескалацією напруженості в відносинах з Пакистаном.

Як повідомляв портал Знай.ua, загальна кількість одиниць ядерної зброї у світі скорочується, однак всі без винятку ядерні держави займаються його модернізацією.

Також Знай.ua писав, що стало відомо про те, що російський корабель протаранив автомобільний міст. Аварійні служби зараз намагаються відбуксирувати корабель і якомога швидше відновити рух мостом.