Команда вчених Університету Мічигану зняла під час експедиції в перуанські джунглі Амазонки моторошне відео.

Про це повідомляють ЗМІ.

На опублікованих кадрах величезний павук, який розміром з тарілку впіймав опосума. На кадрах видно, як павук тягне тушку звірка, схопивши його за шию.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Спочатку опосум слабо протистояв, але секунд через тридцять перестав смикатися", - пише став свідком сутички Майкл Грандлер.

Вчені, які досліджували джунгіл Амазонки відзначили, що бачили доволі багато подібних кадрів, проте цей став найбільш моторошним.

Представник Американського музею природної історії Роберт Восс вважає, що це перший випадок, коли вдалося зняти напад павука на опосума.

Разом з тим варто відзначити, що міжнародна група вчених створила мишей, які здатні бачити ближнє інфрачервоне випромінювання, зазвичай невидиме для ссавців, у тому числі і людей.

Дослідники розповіли, що гризуни можуть придбати цю суперспособность за допомогою звичайної ін'єкції, в якій містяться так звані наноантени. Завдяки їй тварини, а в майбутньому, можливо, і люди зможуть бачити за межами спектра видимого світла – у діапазоні інфрачервоного випромінювання.

Видиме світло – це електромагнітні хвилі, що сприймаються людським оком. Зазвичай очі ссавців реагують на хвилі довжиною від 400 до 700 нанометрів. Це лише маленька частина повного електромагнітного поля.

Люди не можуть сприймати ближнє інфрачервоне випромінювання без спеціальних пристроїв, наприклад, окулярів нічного бачення. Вчені з Медичної школи при університеті штату Массачусетс і Науково-технічного університету Китаю вирішили виправити це.

Нейробіологи Ган Хань, Бута Таня Сю і група вчених розробили незвичайні наночастинки. Саме вони і отримали назву наноантени. Їх завдання – поглинання електромагнітних хвиль певної довжини.

Вчені прикріпили наночастинки до лектинів, які зв'язуються з фоторецепторами, а потім запровадили їх в очі мишей з допомогою крапель.

Наночастинки чудово прикріпилися до фоторецептторам, які реагують на інфрачервоне випромінювання, видаючи електричні сигнали і активуючи області мозку, які відповідають за обробку зорових сигналів.

Вчені провели різні експерименти, щоб переконатися в тому, що тварини справді сприймають інфрачервоне випромінювання і реагують на нього.

Нагадаємо, в Україну через м'ясо тварин потрапив небезпечний вірус.

Як повідомляв "Знай.ua", харківський зоопарк чекає на незвичайне поповнення з Європи.

Також "Знай.ua" писав, що Маск відправить головну героїню фільму "Чужий" в космос.

Полювання на догхантерів і порятунок тварин: в Україні з'явились зоодетективи