Космічний корабель SpaceX Crew Dragon, призначений для польотів астронавтів на Міжнародну космічну станцію з території США, підготовлений до свого першого польоту на ракеті Falcon 9.

Про це повідомляє сайт NASA.

У агентстві зазначили, що це перший у світі космічний корабель, основним призначенням якого стане перевезення людей у космічному просторі.

"Це перша випробувальна місія комерційного космічного корабля і ракети американського виробництва, призначених для людей", - відзначили в NASA.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Відзначається, що запуск космічного корабля запланований на 2 березня.

Разом з тим варто відзначити, що комісія США з цінних паперів і бірж (SEC) знову звернулася в суд із-за претензій до засновника Tesla Ілону Маску. SEC звинувачує Маска в порушенні досягнутих раніше домовленостей. Судячи з усього, хвастощі Маска знову призвело до несподіваних наслідків. Звичайно ж, користувачі в мережі пам'ятають усі, і нагадали Маску його слова.

Претензії пов'язаний із записом в Twitter, яку Маск зробив 19 лютого 2019 року. У повідомленні Маска говориться, що Tesla в 2019 році виробить близько 500 тисяч електромобілів. Пізніше Маск виправив оцінку, уточнивши, що мова йде про 400 тисяч авто.

SEC підкреслили, що цей твіт не було погоджено керівництвом Tesla, а дані за це мають високу важливість для ринку. До того ж, Маск раніше хвалився різними досягненнями, і це впливало на акції компанії.

У свою чергу, Маск запевнив, що оприлюднена ним інформація вже була відома. "SEC забула прочитати реліз Teslа, де ясно сказано − від 350 до 500 тисяч. Який конфуз", − написав Маск у своєму мікроблозі. Варто відзначити, що експерти не в захваті від якість виробництва авто Tesla. Користувачі масово скаржаться на зависання головного комп'ютера в авто, а також на погану фарбування.

Втім, про деталі судового процесу поки немає ніякої інформації.

Нагадаємо, з'явився жорстокий сценарій Апокаліпсису.

Як повідомляв "Знай.ua", астрономи випадково виявили дев'ятого "гіганта".

Також "Знай.ua" писав, що NASA і SpaceX відправлять у космос "літаючого дракона".

SpaceX: Проблеми колонізації Марса і способи їх вирішити