Міністерство оборони Російської Федерації планує скоротити обсяг фінансів, які планувалося виділити на модернізацію і реставрацію важкого авіаносного крейсера "Адмірал Флоту Радянського Союзу Кузнєцов".

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання "Акценты".

"Замість раніше запланованих приблизно 50 млрд рублів на проведення робіт передбачено виділити приблизно половину від раніше заявленої суми", — уточнило джерело, знайоме з ситуацією.

За його словами, скорочення обсягу фінансування позначиться в першу чергу на модернізаційних питаннях.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"Ремонт буде виконаний у повному обсязі", — упевнене джерело.

Раніше, згідно з даними іншого джерела, стало відомо, що "ремонт і модернізацію "Адмірала Кузнєцова" передбачалося виконати в мінімальному обсязі, на них планувалося виділити до 50 млрд рублів", - зазначає Newsader.

"Багато це чи мало — очевидно, небагато. 50 млрд рублів — це трохи більше $800 млн. Ремонт і модернізація однотипного авіаносця "Вікрамадітья" (в минулому житті — "Адмірал Флоту Радянського Союзу Горшков") для ВМС Індії обійшлися оціночно в $2,3 млрд", — нагадав він.

Як повідомлялося, ремонт "Адмірала Кузнєцова" в першу чергу буде пов'язаний із заміною котлів головної енергетичної установки. До модернізації передбачалися радіолокаційне та радіоелектронне озброєння, а також авіаційний навігаційний комплекс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованому путінськими головорізами Донбасі бойовики з так званої "ДНР" виступили за оновлення торгівлі з підконтрольною уряду України територією. Аргументують вони тим, що у жителів ОРДЛО не вистачає фінансів на продукти харчування першої необхідності.

Нагадаємо, постраждалі від Новачка написали Путіну лист: розраховуємо на вас.

Як повідомляв Знай.uа у Росії палахкотить великий корабель: перші кадри ПП.

Знай.uа писав, легендарного актора знайшли мертвим: ціле покоління виросло на його фільмах.

Дивіться відео по темі: