МОЗ опублікував найбільш розповсюджені психічні захворювання у громадян Росії. Встановлено, що 2 000 647 людей в країні страждають розладами непсихотичного характеру.

Борис Казаковцев, керівник відділу епідеміологічних та організаційних проблем психіатрії центру імені Сербського, розповів: "Це загальна назва для невротичних, особистісних і розладів, що протікають без психозу, коли людина взагалі вже не усвідомлює, що з нею відбувається, потребує госпіталізації".

Лікар

Він зазначив, що такі захворювання можуть викликатися будь-якими факторами: пияцтвом, проблемами в сімейному житті або безробіттям.

Серед непсихотичних захворювань найпоширенішими є органічні розлади, які пов'язані з ураженням головного мозку, а також поведінкові розлади дитячого та підліткового віку, неврози.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Друге місце дісталося психозам і станом слабоумства (шизофренія, органічні психози). Станом на 2017 рік кількість людей з такими захворюваннями досягло 1 097 909 осіб.

Лікар

Третьою є розумова відсталість та її найбільш поширена форма — легка (862 176 осіб).

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Санкт-Петербурзі в багатоповерхівці на сьомому поверсі виникла пожежа, причина якої досі не відома. В мережі опубліковано відео, на якому зневірені люди, у спробі врятуватися від полум'я, вистрибнули з балкона. Згідно з попередніми даними, врятуватися нікому не вдалося.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Путін розповів чергову історію, яку висміяли в мережі. На цей раз розповідь господаря Кремля була присвячена його батьку, про що стало відомо з коментаря в соціальній мережі: "Мужик, каже, на нас подивився уважно, дістав гранату, потім другу і закидав нас цими гранатами" Життя така проста штука і жорстока": Путін на вечорі СЗГ розповів, що його батько воював у загоні спецпризначення".

Також "Знай.uа" писав, що в місті Ріо-де-Жанейро стартував яскравий щорічний карнавал. Карнавал почався з масових веселощів і вуличних танців. Очікується, що в карнавалі візьмуть участь близько 7 млн осіб, у тому числі 1,5 млн туристів.