Бойові катери Росгвардії БК-16 розпочали патрулювати чорноморське узбережжя неподаік від незаконно побудованого Керченського мосту.

Про це у вівторок, 5 березня, повідомили представники російського відомства.

Росгвардія

"З Севастополя до Керчі перейшли високошвидкісні транспортно-десантні катери Росгвардії БК-16", - йдеться в заяві.

Відзначається, що катери "успішно пройшли ходові випробування" в окупованому Севастополі і заступили на "охорону" чорноморського узбережжя.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

охорона стратегічного об'єкта

"Моряки Росгвардії на катерах БК-16 продовжать виконання службових завдань з охорони акваторій", - додали в російській прес-службі.

російські катери

Також додається, що БК-16 при складних погодних умовах здатні виконувати маневри на швидкості до 80 км/год.

Також вони оснащені навігаційними і радіотехнічними системами для тривалих маневрів.

Додамо, спеціалісти повідомили, що путінський міст в Чорному морі йде на дно. Об'єкт швидкими темпами просідає та ржавіє. Самі ж жителі анексованого півострова нещодавно висловили обурення та невдоволення мостом, зокрема відкриттям залізниці через протоку.

Нагадаємо, фахівці розповіли, які норми порушили під час будівництва Кримського мосту та чим це може обернутися.

Як повідомляв портал Знай.ua, в мережі показали, як будувалась залізниця на Керченському мосту та як він попрощається з життям.

Також Знай.ua писав про те, що в анексованому Криму російські окупанти почали масово штрафувати водіїв авто "швидкої допомоги" за перевищення швидкості під час поїздки за викликом хворого.

Дивіться: Чому Керченський міст може от-от рухнути