В суботу, 9 березня, помер Володимир Етуш - відомий російський актор театру і кіно. Артистові було 96 років. Про причини його смерті наразі невідомо.

Володимир Етуш – це яскравий неординарний актор, чиє ім'я – епоха в радянському кіно, а фільми з його участю – справжня класика світової культурної спадщини: "Кавказька полонянка" (Саахов), "12 стільців" (Брунс), "Іван Васильович змінює професію" (Шпак). Педагог, ректор і художній керівник Щукінського театрального училища.

Володимир Етуш народився в 1922 році. У 1940 році він вступив в Театральне училище імені Щукіна, але потім перервав навчання для служби на фронті.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Занурившись в життя військової Москви, Етуш повернувся до стіни Щукінського училища. Потрапивши одразу на 4-й курс, вже в 1945 році він став дипломованим актором і за розподілом потрапив в театр імені Вахтангова. Перші роки він грав другу скрипку", все змінив спектакль Євгенія Симонова "Два Веронца", в якому Етушу дісталася роль слуги Ланса.

В 1953 році Володимир Етуш отримав першу роль в кіно – турок Сеїд-Алі у фільмі Михайла Ромма "Адмірал Ушаков". Потім грав італійця Мартіні в драмі "Овод" (1955), кавказець Самед в мелодрамі "Час літніх відпусток" (1960) і знову кавказця Калоєва у стрічці "Голова" (1964).

У 1966 році Етушу прийшла народна слава, і знову завдяки ролі кавказця – товариша Саахова з "Кавказької полонянки". В 1971 році Володимиру Етушу присвоїли звання Народного артиста РРФСР. До того часу в скарбничці його видатних ролей з'явилися Снаут з "Соляріса" Андрія Тарковського, король з "Старої, давньої казки", інженер Брунс з "Дванадцяти стільців" Гайдая.

В середині 90-х років актор публічно відмовився від ордена "Дружби народів", мотивуючи своє рішення так: "Не хочу брати участь у брехні, отримувати не відповідає своїй суті нагороду. В Чечні йде війна, ми загрожуємо Україні ракетами з-за Чорноморського флоту. Зараз про дружбу народів можуть говорити тільки закінчені циніки".

Нагадаємо, знаменитий актор трагічно помер у 30 років.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер король голлівудських мюзиклів.

Знай.uа писав, культовий стендап-комік покінчив з собою.