Американська авіабудівна корпорація Boeing готова надати технічну допомогу у зв'язку з катастрофою літака Boeing-737 авіакомпанії Ethiopian Airlines. Пасажирський літак Boeing 737 розбився у неділю, 10 березня.

Про це йдеться в офіційній заяві Boeing, опублікованому в неділю.

"Технічна група Boeing готова надати технічну допомогу за запитом і під керівництвом Національної ради з безпеки на транспорті США", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, представники американської авіакомпанії висловили свої співчуття сім'ям і близьким загиблих пасажирів і членів екіпажу. На борту літака знаходилися 149 пасажирів і вісім членів екіпажу. На борту перебували громадяни із 31 країни світу. В українському МЗС зазначили, що консул в Ефіопії з'ясовує, чи є серед загиблих громадяни України.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Відомо, що літак вилетів у Кенію в 08.38 з ефіопського регіону Оромія. Зв'язок з ним було втрачено через 6 хвилин після початку польоту.

У Ethiopian Airlines підтвердили факт катастрофи. Прес-служба компанії також повідомила, що аварія сталася незабаром після вильоту з аеропорту Аддіс-Абеби. Чи вдалося вижити комусь із тих, хто знаходився на борту, поки незрозуміло. Пошуково-рятувальна операція триває.

Офіс прем'єр-міністра Ефіопії вже висловив співчуття у зв'язку трагедією, що трапилася.

"Офіс Прем'єр-міністра від імені Уряду та народу Ефіопії хотів би висловити найглибші співчуття сім'ям тих, хто втратив своїх близьких на Boeing 737 компанії Ethiopian Airlines на регулярному рейсі в Найробі, Кенія", - йдеться у повідомленні.

Авіакомпанія Ethiopian Airlines вважається найбільшим перевізником на африканському континенті.

Нагадаємо, невідомий отрута ледь не вбила десятки українців на борту літака

Як повідомляв "Знай.uа", літаки Трампа і Трюдо обірвали крильця путінським Ту-160: деталі спецоперації.

Також "Знай.uа" писав, у Росії військовий літак розвалився прямо в повітрі: відео жахливої аварії.