У суботу, 9 березня, в ході маніфестацій учасники протестного руху "жовтих жилетів" розгромили масонську ложу "Великий схід Франції", яка знаходиться у французькому місті Тарб. Про це стало відомо з повідомлення в місцевій газеті.

Згідно з опублікованими даними, у вечірній час учасники протестів підійшли до будівлі організації і стали закидати фасад різними предметами. Далі один з протестувальників переліз через огорожу і відкрив ворота з внутрішньої сторони. Після того, як маніфестанти увійшли в будівлю, вони влаштували в ній погром, вибили всі шибки і зламали меблі. Крім того, один з хуліганів виніс з ложі чотири меча, які в подальшому залишив на підвіконні сусідньої будівлі.

Акції протесту у Франції

За даним фактом правоохоронці почали розслідування, а міністр внутрішніх справ республіки Крістоф Кастанер порівняв подію з акціями насильства проти євреїв: "Після євреїв – франко-масони. Коли дурість змагається з найбруднішою нетерпимістю".

Згідно з даними поліцейських, в 17-й за рахунком хвилі протесту "жовтих жилетів", яка відбулася на території Франції, взяли участь 28,6 тис. осіб. Примітно, що в попередню суботу кількість учасників склала 39,3 тис. осіб, з яких 4 тис. – у столиці. При цьому самі "жовті жилети" надані дані спростовують і стверджують, що число демонстрантів поліцейськими суттєво занижено.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Акції протесту у Франції

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що протести охопили всю Францію і не думають вщухати. На цей раз учасники акції запланували сидячий протест на Марсовому полі, а також заблокували Йенський міст неподалік від Ейфелевої вежі. Повідомляється, що жовті жилети готуються до 16 березня – головному національному дню дій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в італійській столиці сотні тисяч людей вийшли на акцію протесту проти економічної політики уряду країни, яка була організована профспілками. Повідомляється, що вулиці Риму буквально заповнені людьми.

Також "Знай.uа" писав, що Чорногорію стрясають масові протести. Люди вийшли на вулиці і вимагають відставки уряду і чинного президента, оскільки їх звинувачують у корупції.