Пара звичайних джинсів врятувала життя німецькому туристу, якого віднесло у відкрите море.

Яхстмену Арне Мурку вдалося перетворити джинси на тимчасовий рятувальний жилет після того, як його викинуло штормом у відкрите море біля берегів Нової Зеландії, пише The Sun.

У позаминулому неділю Арне разом зі своїм братом Хельгом вирушив у плавання на 12-метровій яхті. 6 березня судно потрапило в шторм.

Арне Мурку і його рятувальні штани

Через сильні вітри біля узбережжя затоки Толага гик на яхті (де закріплено основний парус) зірвався і викинув молоду людину за борт.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Впавши у воду Арне заплутався в мотузках і ледь не пішов на дно. Звільнившись молодий чоловік спробував знову забратися на яхту, однак штормові хвилі забрали Арне далеко від судна.

Брат Арне спробував скинути рятувальний жалет, однак шторм забрав його. У цей же момент на судні вибухнув мотор, тому Хельг не міг дістатися до Арне.

Арне раптово опинився в штормовому морі без рятувального обладнання.

На щастя, кмітливий 30-річний юнак згадав трюк, який використовують морпіхи.

"Я бачив це багато років тому і завжди думав, що якщо я коли-небудь опинюся в воді без рятувального жилета, то використовую цей трюк", — розповів Арне.

Арне зняв власні джинси у воді і перев'язав штанини. Потім йому вдалося надути джинси, щоб створити рятувальний жилет.

Момент порятунку Арне

Але навіть з джинсами, жорстка вода зробила виживання важким випробуванням.

Рятувальники відшукали молоду людину через три години, він дрейфував в морі. Вони стверджують, що молодій людині "неймовірно пощастило залишитися в живих".

"На щастя, я знав трюк з джинсами. Якщо б не ці джинси, мене б тут не було, вони дійсно врятували мене", — заявляє Арне.

Дивіться також: Загублені в океані

Нагадаємо, південноафриканський дайвер Райнер Шимф ледь не повторив долю біблійного Іони.

Як повідомляв Знай.uа, рибалка ледь не став обідом для унікального морського чудовиська.

Також Знай.uа писав, вчені намагаються розібратися, як мертва туша десятиметрового горбатого кита потрапила у джунглі Амазонки.