Незабаром для відвідування території Європейського Союзу необхідно буде отримувати спеціальні дозволи.

Нас сайті Ради Європейського Союзу відзначили, що нова вимога стосується осіб, які користуються безвізовим режимом.

Єдина загальноєвропейська система дозволить проводити попередню перевірку громадян третіх країн, які намагаються в'їхати в Шенгенську зону за умов безвізового режиму. Це необхідний захід для підвищення внутрішньої безпеки, запобігання нелегальної імміграції, а також зменшення затримки на кордонах шляхом виявлення осіб, які можуть представляти ризик в одній з цих областей, перш ніж вони прибудуть на зовнішні кордони ЄС.

Так, перед поїздкою необхідно буде отримати попередню угоду, вартість якої становить 7 євро. Далі інформація буде автоматично перевірятися по базах даних ЄС та Інтерполу, щоб визначити, чи існують підстави для відмови в дозволі на проїзд. Термін розгляду інформації не буде перевищувати 96 годин.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Нагадаємо, що українцям стане в рази складніше потрапити в країни Євросоюзу - процедура значно змінилася.

У звіті уточнюється, що для безвізового в'їзду в країни ЄС громадянам України тепер потрібен спеціальний дозвіл. Для його отримання доведеться заплатити 7 євро. Однак навіть якщо дозвіл буде отримано, українцям все одно доведеться пройти попередню перевірку на той випадок, якщо вони збираються увійти в Шенгенську зону.

Для оформлення спеціальних дозволів українці повинні заздалегідь заповнити заявку через Інтернет. Надана інформація буде перевірена в базах даних ЄС та Інтерполу, щоб визначити наявність підстав для відмови. Обробка цієї інформації займе не більш 96 годин.

Як повідомляв раніше Знай.uа, 1 березня 2019 року набула чинності угода між урядами України і Грузії про взаємне скасування візових вимог.

Також Знай.uа писав про те, що громадяни України і Грузії з 1 березня можуть відвідувати обидві країни внутрішніми біометричними паспортами.