Сотні людей відправилися в невелике містечко Петоскі на північ Мічигану, щоб побачити рідкісне видовище — скульптуру Ісуса Христа в натуральну величину на хресті, яка розташована в озері Мічиган.

У минулому році триметровмий релігійний символ з мармуру вагою 900 кг опинився поза візуальної досяжності через сувору погоду. Тоді двохтисячному натовпу довелося повертатися додому ні з чим, пише Daily Mail.

У цьому році також не було жодних гарантій, що відвідувачі побачать мармурового Христа, але на цей раз їх молитви були почуті, а погода виявилася більш прихильною.

Гігантське розп'яття, розташоване в озері Мічиган

Озеро Мічиган покрилося щільною кіркою льоду, і робочим довелося пробити дірку через лід, щоб близько 1200 туристів змогли побачити гігантського Ісуса, зануреного під воду.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

На колосальному розп'яття на хресті зображена скульптура Христа. Вважається, що це єдина статуя такого роду в світі, розташована в озері.

Інші схожі скульптури зустрічаються по всьому світу, проте найвідоміша розташована на дні моря, в бухті Сан-Фруттуозо.

Мічиганська скульптура Ісуса Христа розташована приблизно в 360 метрів від берега на дні затоки Літтл Треверс.

Історія про те, як статуя потрапила туди, настільки ж захоплююча і трагічна, як і саме видовище.

Гігантське розп'яття в озері

Розп'яття було зроблено в Італії на замовлення родини 15-річного хлопчика, загиблого в 1956 році на фермі поблизу Мічигану.

Але неназвана сім'я дізналася, що статуя була пошкоджена, і зажадала створити нову.

Бракована скульптура Христа пізніше була куплена членом місцевого дайвінг-клубу, який помістив його на дно озера Мічиган в пам'ять про дайвер, який потонув у озері.

З тих пір статуя стала святинею в честь тих, хто загинув на воді. Перший публічний перегляд кумира відбувся в 1986 році.

Дивіться також: Статуя Христа під водою

Нагадаємо, археологи з Тулейнского університету знайшли в Перу масове місце поховання XV століття, де зберігаються сотні останків дітей і лам.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти засумнівалися в тому, що картина "Спаситель світу" належить пензлю великого італійського художника та вченого Леонардо да Вінчі.

Також "Знай.uа" писав, невідомі увірвалися в одну з церков Дубліна і осквернили святині і останки.