Білий дім надіслав до Конгресу досить амбітну бюджетну заявку, в якій адміністрація Трампа вимагає виділити $750 мільярдів на військові потреби для Пентагону.

Про це стало відомо завдяки повідомленням американських ЗМІ.

Відомо, що заявка включає $718 млрд на потреби Міноборони США і $32 млрд - на діяльність оборонного характеру в інших відомствах. В основному, мова йде про програми міністерства енергетики, пов'язаних з ядерною зброєю.

Пентагон
Пентагон

На проектні роботи та запуск виробництва нового бомбардувальника B-21 військові хочуть $3 млрд. $2,2 млрд потрібно на нову ядерну субмарину класу Columbia, і $700 млн на нову ракету великої дальності, яку можна запускати поза зоною поразки ППО супротивника.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Субмарина класу Columbia

Також відомо, що ще $600 млн просять на модернізацію арсеналу міжконтинентальних балістичних ракет. На наступний фіскальний рік Пентагон запросив менше коштів на стримування російської агресії в Європі: $5,9 млрд замість нинішніх $6,5 млрд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр (секретар) військово-повітряних сил США Хізер Вілсон, що вважалася одним з фаворитів на посаду міністра оборони США, йде у відставку з 31 травня 2019 року. Військову посаду вона змінює на освітню, 1 вересня вона займе посаду президента Університету Техасу в Ель-Пасо. Президент США Дональд Трамп в Twitter подякував Вілсон за службу. 58-річна Хізер Вілсон є випускником Військово-повітряної академії США і чотири рази обиралася до Палати представників США від штату Нью-Мексико. У травні 2017 року вона стала першою жінкою-главою ВПС США.

Нагадаємо, США створюють потужну надзвукову зброю: весь світ наляканий.

Як повідомляв Знай.uа Польща позбулася "гордості Путіна": чим замінять останній козир агресора.

Знай.uа писав, Росія почала стрімко нарощувати сили в Чорному морі: Путін поставив три завдання.

Дивіться відео по темі: