Австралійського Брейвіка спіймали. Поліцейські повідомили, що більше не шукають підозрюваних.Очевидно, що 28-річний Брентон Таррент вже у них в руках.

Про це пишуть місцеві Telegram-канали.

За попередніми даними поліції, разом із спільниками Таррент влаштував масовий розстріл в мечетях Аль-Нур і Линвуд міста Крайстчерч.

Що відомо про масове вбивство на даний момент

• Кількість загиблих зросла до 49
• Один із стрільців – 28-річний австралієць Брентон Таррант, він вів трансляцію в фейсбуці
• В мечеті під час атаки перебувало близько 300 осіб
• Чотирьох спільників стрільця затримали, його самого теж, завтра суд
• Поліція знешкодила кілька бомб, розташованих в машинах поряд з іншими мечетями
• Таррант опублікував маняфест, де барвисто розписує "білий рай" без податків, і пояснює, що надихнувся Брейвіком
• На магазинах від автомата він написав "ключові моменти становлення європейської цивілізації", серед яких була російсько-турецька війна
• У маніфесті він саркастично написав, що насильству його навчив Spyro і Fortnite
• До нападу він запив пост на 8чане про своїх планах
• На 30 секунді він попросив підписатися на ПьюДиПая, той вже відреагував у себе в твіттері – "Мені абсолютно бридко від того, що моє ім'я пов'язане з цією людиною."

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Нагадуємо, 15 березня в Новій Зеландії, в 50 кілометрах від вокзалу сталося масове вбивство в мечетях міста Крайстчерч. Поруч знешкодили кілька бомб, залишених нападниками в автомобілі.

Станом на 09:00 ранку за Києвом кількість убитих в мечетях досягла 40 осіб, ще 27 отримали поранення. Затримані четверо підозрюваних, одна з них - жінка. Один із стрільців стримив відео розстрілу в соцмережі.

Нагадаємо, на залізничному вокзалі в Новій Зеландії робот-сапер знешкодив підозрілі "нічийні" рюкзаки. Повідомляють про серію вибухів.

Як повідомляв портал Знай.ua, у польському місті Вроцлав стався кривавий інцидент. Відомо, що в торговому центрі під час жорсткої суперечки чоловік з ножем напав на свого опонента. Від отриманих поранень чоловік помер.

Також Знай.ua писав про те, що в аеропорту "Київ" шукали бомбу. Після перевірки та не виявлення небезпечних предметів, летовище продовжило роботу у звичайному режимі.