З’явилася інформація про чоловіка, який влаштував кривавий теракт у мечеті в Новій Зеландії.

Про це повідомляє Рoliteka.

За інформацією поліції, ним виявився 28-річний австралієць Брентон Таррант. Разом із спільниками він влаштував масовий розстріл в мечетях Аль-Нур і Линвуд міста Крайстчерч.

У поліції розкрили подробиці кривавого нападу - озброєні люди увійшли в мечеть близько 13:45 за місцевим часом відразу після денної молитви і заблокували вхідні двері.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Свідки повідомляють, що на момент захоплення в мечетях залишалися близько 200 і 300 чоловік. За даними ЗМІ, вбито 40 осіб, ще близько 30 доставлені в лікарні.

На голові у нападника була камера, за допомогою якої він транслював у мережу все, що відбувається.
Перед початком атаки терорист звернувся до глядачів з фразою “Пам’ятайте хлопці – підписуйтесь на Пьюдіпая”.

Це найпопулярніший в світі ютубер, недавно до нього приходив Ілон Маск. Його постійно звинувачують в расизмі, антисемітизмі та інше. Пьюдс у свою чергу всіляко відхрещується.

Напередодні в Twitter Брентон виклав маніфест 73-сторінковий маніфест – як Брейвік перед своїм нападом. Всередині – цитати з біблії неонацизму, 1488. Також він містить заклик до вбивства німецького канцлера Ангели Меркель і президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана.

Ключовою для себе подією, після якої Брентон зважився на убивство невинних людей, він називає терористичний акт в Стокгольмі в 2017, в якому загинули п’ятеро місцевих.

Окремо він виділяє 11-річну жертву – Еббу Аккрлюнд. Він каже, що сьогодні буде мстити за неї.

На ріжках для автомата Брентон написав дати "ключових моментів для становлення європейської цивілізації". Серед них – битва при Каргуле, російсько-турецька війна, 1770.

На даний момент відомо, що поліція затримала чотирьох осіб. Кого саме, не уточнюється.

Кількість загиблих збільшилася до 49 осіб, повідомляють поліцейські.

Нагадаємо, у п'ятницю,15 березня, світ сколихнула новина про розстріл вірян у мечеті у Новій Зеландії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у центрі Японії стався теракт - водій навмисне наїхав на натовп людей в перші хвили нового року.

Також Знай.ua писав про те, що невідомі зловмисники здійснили обстріл другого і третього поверхів Голосіївського районного суду Києва.