Китайський школяр втопився у ставку, і його серце не билося дві години. Однак малюка дивом вдалося врятувати! Таке трапляється в 1 на 30 000 випадків. Звичайно, якщо зупинка серця триває більше п'яти хвилин, то починається смерть мозку, і незворотні зміни. Але цього дитині пощастило більше.

Чудо сталося в Цзунчані, Китай. Дитина гралася біля водойми, послизнулася і впала у воду. Школяр не вмів плавати, і коли помітили його пропажу, то було вже пізно, пише The Sun.

53-річний Янг Ю, той, хто врятував дитину, розповів, що він з батьками приїхав на відпочинок. Запідозрив недобре чоловік, коли побачив, що на поверхні ставка плавають штанці. Янг Ю покликав на допомогу, а сам стрибнув у воду.

Хлопчик, чиє ім'я не повідомляється, вижив після двогодинної зупинки серця

Маленький хлопчик лежав обличчям вниз на дні. Коли чоловік витягнув його, то медики, які прибули на виклик, негайно доставили дитину в лікарню. Малюк не дихав, і медики терміново приступили до серцево-легеневої реанімації.

Популярні новини зараз
Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Виплати скасують, а ви і не знатимете: хто з українців може не дочекатися соціальної допомоги у жовтні Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін З пенсіонерів здиратимуть податки: можуть відібрати 20% виплат
Показати ще

Лікарі працювали 40 хвилин, але все безрезультатно — не було ні дихання, ні серцебиття. Медики вже готові були констатувати смерть малюка, але його мама і дідусь зі сльозами на очах попросили не зупинятися. Фахівці продовжили реанімацію і підключили хлопчика до апарату штучної вентиляції легенів.

Батьки слізно благали підключити сина до ШВЛ, і лікар не зміг відмовити

"Я не міг їм відмовити. А хто б на моєму місці зміг?", - розповідає головлікар лікарні, доктор Ван Бо, в числі інших займався порятунком школяра.

Міст, з якого впав школяр

І ось через 110 хвилин дитина почала дихати самостійно. Лікарі прийшли в подив. Хлопчика відправили в лікарню Ибиня для обстеження, адже кисневе голодування могло негативно позначитися на роботі мозку. Доктор Ван Бо зізнався, що таке чудесне воскресіння відбулося в його практиці вперше за 14 років. Невимовно радує, що мозок дитини залишився неушкодженим.

Нагадаємо, раніше повідомляв наш портал, про ще одне чудесне спасіння: кіт-людожер проковтнув чоловіка, але не встиг переварити. Про це говорить весь світ.

Також ми писали, що чоловік опинився один на один з ведмедями. Реальна історія "вижив", яка не снилася Ді Капріо.

Крім того, Знай.иа повідомляв, що мальчик, який народився без мозку, не тільки вижив, але навчився ходити, говорити і навіть полюбив серфінг. Батьки щасливі, лікарі повірили в диво.

Дивіться: новосибірський школяр впав з 23 поверху і дивом вижив