Житель американського міста Плімут, штат Міннесота, на ім'я Бред Джонсон (Brad Johnson) відправився в похід з друзями з євангельської церкви в Плімуті. Група туристів вирушила в гори на кордоні Вайомінгу і Монтани. Про це повідомляє KARE.

Тодд Грін, Том Террієн, Джастін Рід і Бред Джонсон у неділю перед атакою ведмедя. Бред в синій футболці.

Доктор Бред Джонсон – працює лором. Він досвідчений мандрівник, який здійснив дві попередні поїздки у Ведмежі гори в Національному лісі Шошон з тими ж друзями.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

48-річний лікар і не підозрював, чим для нього закінчиться цей турпохід. Він пережив напад двох ведмедів грізлі!

За розповідями Бреда, він йшов швидше інших, першим видерся на пагорб і опинився один на один з клишоногими.

"Я почув щось праворуч, подивився і бачу в метрах в десяти від себе пару грізлі, які мчать на мене", — розповідає Джонсон.

Чоловік спробував зняти запобіжник зі спрею для відлякування ведмедів, але нічого не виходило. Тоді він роздратовано жбурнув балончик у найближчого звіра і промахнувся.

Після цього Джонсон кинувся на землю, а один з ведмедів став його шматувати.

"Він зламав мені лопатку і порвав кілька м'язів, — говорить він. — Пошкодив мені нерв в мізинці, потім спустився нижче, порвав трицепс і ще якось дістався до кістки там. Я побачив фонтан крові і подумав, що напевно пошкоджена важлива артерія".

Коли нагодилися друзі, ведмедів вже не було. Один з мандрівників став перев'язувати рани Джонсона. Той був переконаний, що помре, і став записувати відео зі зверненням до сім'ї. Потім вся група почала молитися.

Їм пощастило: з лісу з'явилася жінка, яка займалася бігом у горах. Вона зуміла швидко дістатися до місця, де діє мобільний зв'язок, і зателефонувала в службу 9-1-1. Постраждалого на вертольоті доставили в лікарню і врятували.

Крім шрамів, у Бреда є пошкодження нерва в його мізинці, який може не відновиться. Але він був позбавлений від будь-яких тривалих психологічних наслідків або хронічного болю.

Бред Джонсон (у центрі) та його родина.

У наступному році друзі планують повернутися в гори на кордоні Вайомінгу і Монтани з сім'ями.

Нагадаємо, в горах Колорадо на американця під час пробіжки раптово напала пума, після чого чоловік був змушений вступити в сутичку з твариною і задушив її.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у Національному парку Південна Луангва, розташованому в Замбії, сталося щось неймовірне. Агресивна левиця напала на маленького слоненятка. Дитинчаті дивом вдалося врятуватися.

Також "Знай.uа" писав, помилуватися унікальним творінням природи пощастило групі туристів, які відпочивали в африканському заповіднику. Незвичайний білий жираф вийшов до туристів в одному з африканських парків.