На 92 році життя помер американський поет Вільям Мервін, лауреат Пулітцерівської премії в області поезії в 1971 і 2009 роках. Про це пише The Guardian.

Наголошується, що поет помер уві сні. Він перебував у своєму будинку на острові Мауї.

Вільям Мервін народився в 1927 році в Нью-Йорку. Мервін закінчив Пристонский університет, перекладав з іспанської, французької та латині, згодом він випустив переклади віршів Осипа Мандельштама і Пабло Нерудо. Всього за своє життя Мервін випустив понад 20 книг.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Прославився як автор віршів антивоєнної спрямованості, пізніше став писати на тему міфології. У 1971 році йому присвоїли Пулітцерівську премію в області поезії за книгу "Носій сходів", однак Мервін відмовився від неї, заявивши, що зробить це "хіба що як привід відкрито висловити почуття, які відчувають багато американців [за участь у в'єтнамському конфлікті]".

Він також відмовився від членства в Національному інституті мистецтв і літератури (нині Американській академії мистецтв і літератури), але передумав в 1977 році. У 2005 році він отримав Національну книжкову премію США за книгу "Міграція", в 2009 році – другу Пулітцерівську премію за книгу "Тінь Сіріуса". Також він є володарем золотої медалі Академії мистецтв США. У 2010 році Мервін був обраний поетом-лауреатом США – офіційним поетом Бібліотеки конгресу, що обирається строком на один рік.

Нагадаємо, головний редактор журналу Thrasher і скейтбордист Джейк Фелпс помер на 57-му році життя. Інформація про це з'явилася на сайті видання. Фелпс був головним редактором журналу Thrasher 26 років. Саме він вибирав скейтбордиста року, а також активно сварився з зірками і модними брендами за втручання в культуру скейтбордингу.

Нагадаємо, знаменитий актор трагічно помер у 30 років.

Раніше Знай.uа повідомляв, помер король голлівудських мюзиклів.

Знай.uа писав, культовий стендап-комік покінчив з собою.