В Росії, в Краснодарському краї крах метеорита зуміли зняти очевидці.

Як каже регіональна диспетчерська служба, було помітно, як велика вогняна куля летіла по небу.

Варто нагадати, що Мічіо Каку – фізик-теоретик з Міського коледжу Нью-Йорка. Він повідомив про те, що руйнівні астероїди вражають нашу планету приблизно один раз на сотню років.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Останній раз атакував Землю так званий Челябінський метеорит. У 2013 році він вибухнув у небі над Челябінської областю у Росії. Це небесне тіло, ширина якого досягає 20 метрів, увійшло в атмосферу непоміченою з боку Сонця. Настільки небезпечні астероїди здатні забрати життя у мільярда осіб, а також знищити ділянку планети розміром з Європу або Північну Америку.

Якщо астероїди повертаються на Землю кожні 100 років, то, як каже Мічіо Каку, таке вбивче небесне тіло може повернутися на планету вже в 2113 році. Сила руйнування залежить від ваги та габаритів космічної скелі, а також від швидкості її руху.

Нещодавно ми писали про те, що Дослідники з Лабораторії реактивного руху NASA повідомили, що астероїд під назвою 2019 CJ летить до нашої планеті. Він поки ще мало вивчений, але вчені роблять все, щоб це виправити. Небесна скеля була виявлена експертами у відкритому космосі приблизно місяць тому.

Вчені попередили, що людству не варто панікувати і боятися. Астероїд пролетить повз землю, хоч і на порівняно невеликій відстані. На думку експертів з NASA, космічний скеля наблизиться до Блакитної планети на відстані 0.01900 астрономічних одиниць (au). Одна астрономічна одиниця позначає середню відстань від Сонця до Землі. Вона становить приблизно 150.6 мільйонів кілометрів.

Нагадаємо, Астролог розповів, чого чекати від кінця світу: у людства немає шансів

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Метеорит впав в самому мальовничому місці України

ТакожЗнай.иа" писав про те, що Землю наздоганяє величезний астероїд: кінець світу ближче, ніж очікували