Російські військові вторглися на незалежну територію Грузії, окупувавши село Хурвалеті, все населення взяли в полон.

Про це повідомляє портал "Диалог.UA" з посиланням на лідера антикорупційного руху "Сила в єдності" Давида Кацарава.

Він повідомив, що в Хурвалеті, яке знаходиться на лінії поділу у зоні грузино-осетинського конфлікту, в даний момент направляються активісти. Грузинська поліція поки що не коментує подію, все розповіли очевидці.

Місцеві жителі підтвердили інформацію про вторгнення в соціальних мережах. За їхніми відомостями, росіяни зайняли частину їхнього села. Поліція Грузії не пропускає в Хурвалеті журналістів і громадян, які намагаються туди потрапити. Ситуацію не коментують. Всі проходи перекриті.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мешканці кажуть, що обстановка дуже напружена, людей не пускають на їх власні ділянки. Російських військових помітили і біля села Атоці. Мер Горійського муніципалітету Костянтин Тавзарашвілі зазначив, що російські військові в масках прийшли на територію, яка знаходиться під контролем центральної влади Грузії.

"Поки невідомий мотив їх появи. На місці знаходяться грузинські правоохоронці", — сказав Тавзарашвили.

Раніше ми писали, що екс-губернатор Одеської області, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі у інтерв'ю Дмитру Гордону розповів про особистіу розмову з Петром Порошенком у 2014 році про те, як він планував "обміняти" відмову від контролю над Кримом на вступ України в Євросоюз і НАТО.