Аналіз даних з бортових самописців літака Boeing 737 Max 8, трагедія з яким сталася в Ефіопії, підтвердив схожість цієї аварії з авіакатастрофою літака цієї моделі в Індонезії, що сталася в кінці жовтня минулого року.

Міністр транспорту Ефіопії Дагмавит Могес розповів журналістам, що дані, отримані з "чорних ящиків" вказують на явні подібності між двома трагедіями і їх ретельно вивчать для подальшого всебічного розслідування. Варто відзначити, що більше ніякої конкретики з цього приводу міністр не повідомив, про що пише видання The Wall Street Journal.

Boeing 737 Max 8, який зазнав аварії

Поряд з цим Міністерство транспорту США приступило до перевірки, аби встановити, чи не порушило американське Федеральне авіаційне управління норми безпеки, коли схвалив здійснення польотів літаками Boeing 737 Max 8.

Насамперед, перевірки стосуються систем, які служать для автоматичного визначення положення носа літака відносно лінії горизонту, а також корекції цього положення. Неполадки в роботі вважаються можливою причиною авіакатастрофи в Індонезії. Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Lion Air розбився там у жовтні 2018 року. Фахівці відомства планують встановити, чи могла некоректна робота системи стати причиною катастрофи літака тієї ж моделі в Ефіопії, яка трапилася 10 березня поточного року.

Популярні новини зараз
Як мобілізовані "з вулиці" насправді воюють: одкровення з фронтових реалій Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Місце авіакатастрофи

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що компанія "Міжнародні авіалінії України" планує придбати кілька Boeing 737 Max 8, незважаючи на трагедію в Ефіопії. В той же час її співробітники повідомили, що допустять до польотів літаки лише після того, як проведуть перевірку і визначать, чи відповідають судна всім вимогам безпеки.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Boeing виконав закрите викатування пасажирського літака моделі 777X, який назвала "найбільшим і найекономічнішим дводвигуновим авіалайнером у світі". І хоча він не є новітньою розробкою, на нього встановили найпотужніші двигуни в світі, а також нове крило з композитних матеріалів.

Також "Знай.uа" писав, що в Швеції у пасажирського літака прямо під час польоту загорівся двигун. Незважаючи на це пілот не розгубився і продовжив керувати судном, після чого здійснив успішну посадку в аеропорту.