Кількість загиблих в результаті руйнівного циклону "Ідай" у Мозамбіку може перевищити 1000 чоловік.

Такі невтішні прогнози склав президент країни Філіпе Нюсі. За його словами, на даний момент кількість підтверджених жертв жорстокого урагану склала 84 людини, однак масштаби руйнувань свідчать про те, що жертв може бути набагато більше, пише Mirror.

Президент Мозамбіку розповів, що при обльоті району лиха особисто бачив численні трупи, що пливуть по річці.

Руйнівні наслідки циклону Ідай

Циклон "Ідай" завдав колосальної шкоди мозамбікському портовому місту Бейра, знищивши майже 90 % території.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Масштаби руйнувань незліченні. Майже все зруйновано. Комунікації повністю перерізані, а дороги зруйновані",— заявив Джеймі Ле Суер, який очолює групу Міжнародної федерації товариства Червоного Хреста в Бейре.

Супутникові знімки циклону Ідай

Бейра — другий за величиною місто Мозамбіку, де розташований порт, який виконує важливу торговельну функцію для країн півдня Африки, у яких немає виходу до моря.

Руйнівні наслідки циклону Идай

Крім того, циклон Ідай обрушився на три африканських країн: Мозамбіку, Зімбабве і Малаві. За останніми даними, загальна кількість жертв усіх країн складає 150 осіб.

В Зімбабве цілий регіон Чіманімані виявився повністю відрізаний від решти частини країни проливними дощами і вітрами, швидкість яких, за деякими даними, становила 170 км/ч. Ураган знищив дороги, будинки і мости і вивели з ладу лінії електропередачі і зв'язку.

Руйнівні наслідки циклону Ідай

Дивіться також: Східна Африка під ударом циклону Ідаи

Нагадаємо, безпросвітна темрява поглинула цілу країну, влада розводить руками.

Також портал "Знай.uа" писав, що на східну частину штату Алабама обрушилися два потужних торнадо, які забрали життя 23 осіб, у тому числі двох дітей.

Крім того, портал "Знай.uа" повідомляв, що заграва палаючих лісів забарвила небо Сполученого Королівства Британії та Північної Ірландії в яскраво-оранжевий колір.