Німецький турист опублікував кадри падіння військового вертольота Мі-8 в Киргизстані, на якому він летів разом з восьми туристами.

Камера GoPro, яка була причеплена у нього на голові, зафіксувала момент аварії від початку до кінця, пише Daily Mail.

Крах стався в липні 2018 року в районі гори Хан-Тенгрі. Пілот літаючої машини зіткнувся з проблемою посадки на льоду біля базового табору і врізався в стінку.

Перед крахом

Девід почав запис після того, як вертоліт вилетів з Базового табору Каркара, розташованого недалеко від кордону Казахстану.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На борту з Девідом був його друг Робін, 20-річний учень авіамеханіка з Німеччини, чотири поляка і три японця - разом з чотирма членами екіпажу, екскурсоводом і медиком.

8 липня був запланований переліт з невеликого туристичного базового табору Каркара в Південний льодовиковий табір Інильчек. Табір на льодовику зазвичай використовується в якості відправної точки для альпіністів, бажаючих піднятися на пік Хан-Тенгрі.

Вертоліт був наданий одним з найбільших туристичних агентств Киргизстану "Ак-Сай Тувел". Вони організовують в основному альпіністські і трекінгові тури для туристів з усього світу.

Девід і Робін на тлі Мі-8

Мандрівники летіли на старому російському транспортному вертоліт "Мі-8", ймовірно, що залишився від радянської епохи. За їх затвердженням, всередині не було ременів безпеки.

Погода в день аварії була майже ідеальною для польоту. Слабкий вітер. Небо чисте. Вертоліт вилетів близько 8:30 ранку. Тривалість польоту, за оцінками, становила близько 45 хвилин.

Сам оператор "заробив" дві рвані рани на голові, забій грудної клітини, удари батогом і порізи на ногах і руках.

Коли Девид прийшов до тями, то виявив, що його ноги просочені гасом, а його завалило рюкзаком і перекладачем з-за чого він не міг рухатися.

"Паніка почалася, коли я відчув запах гасу, виявилося мої туфлі були просякнуті ним, і страх перед спаленням заживо в будь-яку секунду", — розповів Девід.

Момент після краху

У його друга Робіна серйозна травма спини, а також кілька синців і порізів. Дівчина з Польші паралізована ніжче поясу.

Льотчики і механіки також отримали серйозні травми в результаті лобового удару, а японський гід отримав серйозні травми голови.

Прибуття першого рятувального вертольота довелося чекати три години. Чотири людини були негайно доставлені в лікарню в Бішкеку, іншим довелося чекати ще чотири години, поки їх не підбере гірський рятувальний вертоліт, наданий казахами.

Нагадаємо, експерти розшифрували дані бортового мовного самописця Boeing 737 MAX авіакомпанії Ethiopian Airlines, що розбився в Ефіопії.

Як повідомляв портал "Знай.uа": літак з росіянами на борту розбився в Конго темна історія, багато загиблих.

Також Знай.uа" писав, що на борту потерпілого катастрофу літака в Ефіопії перебувала сім'я депутата Національної ради парламенту, вижити їм не вдалося.