В Індії стартував яскраво-барвистий фестиваль фарб під назвою Холі.

Стародавнє індуїстське свято весни триває два дні і супроводжується танцями, музикою, смачною їжею, веселощами, пише The Sun.

Проте найбільше фестиваль знаменитий традицією обсипати один одного кольоровими порошками і обливати забарвленою водою. Сотні людей збираються разом, щоб в якийсь момент перетворитися в строкатий натовп. При чому участь приймає люди будь-які віку: від малих до старих.

Натовп поливають різнобарвною водою зі шлангів

Свято Холі спочатку зародилося на території Південної Азії, але з тих пір завоювало популярність у всьому світі. Фестиваль присвячено початку весни й перемоги добра над злом.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Індуси на святі Холі

Холі відзначають в останній місяць індуїстського місячного місяця Фальгуна. Вважається, що в ці дні потрібно постаратися налагодити зіпсовані дружні відносини і подякувати індуїстським божествам за хороший урожай.

Індуски на святі Холі

Вчора ввечері, в першу ніч фестивалю, віруючі відвідали багаття, які символізують спалення злих духів.

Індуски на святі Холі

Проте веселощі починається, коли натовп збирається на одній площі і їх починають обсипати або обливати різнобарвною нешкідливою фарбою. Обличчя, одяг і площа забарвлюється в усі кольори веселки.

Фестиваль фарб в розпалі

Фестиваль Холі пов'язаний з декількома индустскими легендами, але одна з головних — казка про демонічне царя Гиранякшяпе, приказавшем сестрі вбити свого сина Прахлада.

Райдужна натовп

Існують різні версії походження свята, в залежності від регіону Індії. Найдавнішою і популярною версією вважається індуїстський міф про те, як Шива спалив своїм поглядом Каму. Тим не менш, найчастіше вважають, що свято стався з індуїстського міфу про ворога Вішну демонице Холіки, чиє ім'я безпосередньо пов'язане з назвою свята і чиє опудало спалюють на святковому вогнищі

Нагадаємо, Японії тисячі людей зібралися на вулицях міста Комакі, щоб відсвяткувати масштабний фестиваль пенісів.

Як повідомляв портал "Знай.uа" незвичайне святкування Нового року або "Свята весни" пройшло на південно-заході Китаю у минулий четвер.

Також "Знай.uа" писав, британські підприємці відкрили один із самих божевільних міні-гольфу у місті Дербішир.