Громадянина Росії Андрія Жесткова затримали на індонезійському острові Балі. Його обвинувачують у спробі контрабанди орангутанга. Про це стало відомо у суботу, 23 березня.

Росіянина затримали в аеропорту під час проходження огляду багажу. Дворічну тварину напоїли снодійним і засунули у валізу. Препарат також знайшли серед речей пасажира.

Сам 27-річний Андрій повідомив, що отримав мавпу в подарунок від друга.

Дану ситуацію прокоментував офіційний представник посольства Росії в Джакарті Денис Тетюшин.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Російські дипломати отримали відповідне повідомлення про те, що трапилося, в даний час завідувач консульським відділом розбирається в інциденті", - повідомив він.

Законодавство Індонезії свідчить, що за такі дії передбачено покарання у вигляді штрафу та позбавлення волі. Так, за незаконний вивіз диких тварин за межі держави Жесткову загрожує позбавлення волі на термін до 5 років і штраф у розмірі 7 тисяч доларів.

Знищення місць проживання орангутангів призвели до того, що цей вид знаходиться під загрозою зникнення в дикій природі. Раніше вони водилися по всій території Південно-Східної Азії, однак зараз збереглися лише на Борнео і Суматра. Їх чисельність вважається критичною.

Нагадаємо, у Києві виявили "веселу" коробку на 2,5 мільйона гривень. У Києві митники виявили коробку з наркотиками на 2,5 мільйона гривень.

Як повідомляв Знай. ua, китайські вчені клонували геніальну собаку-сищика. Генетики планують почати серійне виробництво покращуваною породи поліцейських шукачів.

Знай. ua писав, що українців почнуть штрафувати за покупку квітів. Міністерство екології назвало суми драконівських штрафів, які вже прийшли першим "щасливчикам".