Новозеландський мандрівник пройшов марафон 160 км по поверхні замерзлого монгольського озера без спецспорядження при температурі -25 °C.

Сорокасемирічний Пітер Месерві-Гросс (Peter Messervy-Gross) місяцями готувався для чотириденного марафону "Монгольська сотня", яка проходить на озері Хувсгл, пише Daily Mail.

Проте, коли чоловік прилетів з Хітроу в столицю Монголії Улан-Батор, виявилося, що компанія "Аерофлот" втратила його багаж з усім спецснаряжением для марафону.

Співробітники компанії пообіцяли вислати речі Пітера через два дні до початку гонки, але коли бігун прибув до озера Хувсгл, то зрозумів, що багаж він так не побачить.

Трохи поміркувавши Мессерві-Гросс вирішив пройти марафон в тому, в чому одягнений.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Мандрівник Пітер Мессерви-Гросс

Правда, йому все ж довелося позичити шипи на взуття і лижні палиці.

Інші мандрівники, а також організатори Rat Race Adventure Sports, позичили йому ще продукти харчування та додаткову одяг.

За словами мандрівника, один хлопець подарував йому шкарпетки, іншої позичив балаклаву.

По закінченню марафону виявилося, що ноги Мессерві-Гросса розбухли, обросли мозолями і кровоточили. Всі ці травми однак не зупинили наполегливого мандрівника, в той час, як багато інших марафонців було вибули через травми, втому або застуду.

Мессерви-Грос позує на тлі озера

Пітер вже повернувся додому в Окленд і відпочиває після захоплюючої подорожі.

"Я так і не дізнався, що сталося з моєю сумкою, але після того, як я розповів своїй сім'ї про свою подорож, вони дуже пишалися мною", — каже мандрівник.

Мессерви-Гросс

Нагадаємо, п'яні російські моряки не змогли знайти свій корабель, довелося викликати рятувальників.

Як повідомляв портал "Знай.uа", п'яний капітан російського вантажного судна "Сигранд" намагався протаранити міст в Південній Кореї.

Також "Знай.uа" писав, що поліція Бангладеш застрелила двадцятип'ятирічного чоловіка, який намагався викрасти один з рейсів місцевих авіаліній за допомогою іграшкового пістолета.