Літній чоловік із синдромом Дауна помер через 20 днів перебування в лікарні від нестачи харчування.

Британець Джузеппе "Джо" Улері (61 рік) не отримав належного догляду після того, як у лютому 2016 року поступив у лікарню швидкої допомоги Дідсбері через нещасний випадок, пише Mirror.

Чоловік впав і отримав множинні переломи: тазу, зап'ястя і шиї. Тому лікарі наполягали залишити пацієнта на стаціонарі. Поки чоловік перебував у госпіталі, у нього були проблеми з харчуванням.

Джузеппе Джо Уллери

Його опікунам заявили, що необхідна операція, оскільки через постійні проблеми з кислотним рефлюксом у Джо виникли деякі труднощі з ковтанням їжі, тому він не може харчуватися самостійно.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Однак родичі кажуть, що в подальшому протягом трьох тижнів Джо регулярно відмовляли в харчуванні через непорозуміння і бездіяльності персоналу. Відсутність належного догляду призвело до розвитку летальної форми пневмонії.

Брат загиблого Петро заявив, що у Королівського манчестерського лазарету "першокласні сучасні будівлі, однак медична допомога низької якості".

Джузеппе з батьком

Захисники ж госпіталю стверджують зворотне.

"Під час перебування в лікарні за Джо доглядав цілий ряд різних співробітників, від медсестер до логопедів і дієтологів. Був встановлен шлунковий зонд, але це призвело до певних проблем, із-за чого він працював тільки всього добу ", — заявив виконуючий обов'язки окружного коронера Анхарад Девіс слідчому журі.

Джо помер 20 березня, в той час як медики все ще обговорювали, як краще нагодувати його. Судовий процес за неналежним догляду і недбале ставлення лікарів триває.

Джузеппе з Петром

Нагадаємо, безстрашна Еллі Чаллис стала першою дівчинкою у Великобританії, яка після ампутації чотирьох кінцівок освоїла майстерність сноубордингу.

Як повідомляв портал "Знай.uа", можна займатися небезпечними видами спорту після 40 років.

Також портал "Знай.uа" писав, про дивовижну історію чоловіка, який став тату-майстром, незважаючи на відсутність рук.