Країна яскравих контрастів і Фестивалю квітів Колумбія цілорічно вабить туристів зі всього світу. Сонце в країні світить протягом усього року, а пори року не змінюються - цим і пояснюється інтерес мандрівників. Але, що стосується довготривалого перебування в країні, то тут є свої нюанси, про які розповів Калацинський Ростислав - український журналіст, що приживает в Боготі.

Фестиваль квітів у Колумбії

"Водити машину - справжній стрес. Немає культури водіння і мало хто тримає дистанцію. У Боготі є багато гір, тому потрібно постійно підніматися і спускатися з них. За містом теж не солодко. Багато крутих поворотів і постійні спуски і підйоми" - говорить українець.

Він розповідає, що найбільш популярним транспортом у Колумбії є трансміленіо - два-три скріплених між собою автобуси. Чекати їх потрібно від 2 до 8 хвилин. Автобуси майже завжди переповнені, їздити зовсім некомфортно. В салоні постійно продають сувеніри, снеки, біженці з Венесуели просять гроші, інші читають реп і навіть співають оперу. Маршрутки в Колумбії теж є та можуть зупинитися прямо посеред дороги, де заманеться.

Трансмиленио

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

З водінням авто також є складності, так як на ній можна виїжджати всього кілька разів на тиждень.

"Існує система піко і плака (парні і непарні числа). Якщо номер автомобіля закінчується на парне число, то тільки в ці дні можна водити. Це зроблено з метою зменшення заторів у місті, - розповідає Ростислав.

За недотримання цих правил машину на один день забирає евакуатор. Водій повинен сплатити штраф 130 доларів.
Щоб придбати автомобіль, можна взяти кредит, але для цього потрібно не менше півроку працювати і не менше 2 років жити в Колумбії.

Найчастіше ДТП трапляються з мотоциклістами, хоч це і дивно, тому що справжніми Шумахерами на дорогах є водії маршруток та карет швидкої допомоги.

"Мене дивує швидкість всіх маршруток, таксі, карет швидкої допомоги. Вони ганяють як навіжені, але ніколи не бачив жодного ДТП з їх участю. Справжні Шумахери. Таке тільки побачиш в кіно, і в Колумбії" - говорить українець.

Нагадаємо, що вагітну Меган Маркл принижують у власному палаці.

Раніше, портал Знай.uа повідомляв, що в Колумбії побачили привид Пабло Ескобара.

Також, Знай.uа писав про те, що копів змусять схуднути в таборах