Викладачку однієї з російських шкіл - Тетяна Кувшиннікову - попросили написати заяву на звільнення за власним бажанням через фото в спортивному купальнику, яке вона виклала на своїй сторінці в соціальній мережі. Жінка опублікувала знімок з озера, де проходила акція в підтримку зимової Універсіади. Батьки її учнів назвали знімок ганебним і звернулися до адміністрації школи з проханням звільнити небажаного викладача.

Після такої події викладачі Росії "встали на диби" і запустили флешмоб #вчителітежлюди в підтримку барнаульської вчительки російської мови і літератури. Хранителі науки викладають свої фото в купальниках, але декотрі все ж виходять за рамки.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Така акція не могла пройти повз звичайних громадян, які поспішили висловити свою думку щодо всього, що відбувається. Були ті, хто підтримував вчителів:
"Давайте на вчителів чадру одягнемо, можна з поясом вірності поекспериментувати, їм же не можна, вигляд-аморале!..", "Вчителів засуджують лише за те, що зробили фото в купальнику...а ті ж школярки заполонили всі соцмережі та інтернет своїми відвертими фото", "Молодці, педагоги, ми самі за все у відповіді, в тому числі і за свою фігуру і одяг", "Правильно! Лише спільними діями можна захищати свою честь. Особливо вчителям потрібно об'єднуватися в профспілки і захищатися", "І мама учня, і директор школи - з епохи динозаврів. Директор повинна була захистити свою підлеглу, а не йти на поводу у недалеких батьків."

Безсумнівно, що така багатозначна акція зустріла перешкоди в особі людей, які шанують норми і порядки:
"Примусь дурня Богу молитися, він весь лоб відіб'є. Звільнену вчительку вже відновили. Можете одягатися.", "Давайте тепер всі вчителі будуть в одних трусах викладати!", "Може школи з такими вчителями перейменувати в Содом і Гомора ? Дівчата явно не ту професію вибрали!", "Я не ханжа,але я не хочу бачити вчителів в купальниках і трусах", "Тобто, всі ці дівчата вже знайшли іншу роботу, я думаю. А фото об'єднуємо заголовком "Прощай, школа!", "Відсутній стандарт образу сучасного вчителя. Звичайно, можна і без сукні, але без розуму -складно - для всіх.", "Педагог це НЕ дівчина зі зниженою соціальною відповідальністю або те або інше вибір є!", "Краще б зняли «хоум відео» з трудовиком".

А ось, власне, і фото, яке спонукало вчителів на таку бурхливу діяльність, а батьків - на переконання в тому, що фото викладача в купальнику - аморально.

Кувшинніковой уряд Алтайського краю запропонував розробити і викладати правила поведінки в соціальних мережах. Регіональний міністр освіти і науки Максим Костенко заявив, що вона погодилася з цією пропозицією. Програма буде викладатися в місцевому інституті підвищення кваліфікації вчителів.

Нагадаємо, що на Львівщині "педагог" жорстоко побив п'ятикласника.
Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що в США розкрили схему підкупу університетів: в скандалі замішаний українець