Перенаселення — це проблема, або — стимул до нових ідей? Вчені поки не можуть відповісти. Однак відомо, що в 2019 році чисельність людей на нашій планеті досягла 7,7 мільярда. А до 2050 року вона може зрости до 9,7 мільярда.

Про це стало відомо завдяки інформації з доповіді Генерального секретаря ООН.

За інформацією фахівців, зростання кількості людей на Землі будуть супроводжувати старіння населення, зниження рівня народжуваності і стрімка урбанізація. На сьогодні у світі середній рівень народжуваності в 2,5 дитини на одну жінку, а до 2030 року він складе близько 2,4 народження на жінку.

Саміт ООН
Саміт ООН

Одночасно прогнозується, що до 2050-го понад 70% населення світу проживатиме в країнах з показником народжуваності нижче рівня, необхідного для відтворення населення.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Разом з цим у світі зростає кількість людей, старших 65 років. Нині їх 19% у Європі і 16% у Північній Америці. До 2050 року ці показники зростуть до 28% і 23% відповідно. За цей період збільшиться частка літніх людей в Азії, Латинській Америці і Карибському басейні – з нинішніх 8% до 18%. У свою чергу в Африці, де зараз молоде населення, до 2050 року частка літніх людей складе 9%.

Як наголошується в доповіді, незважаючи на старіння населення, близько половини літніх людей у світі не отримують пенсію. Відносно урбанізації, то зараз більше половини - близько 56% - населення світу живе у містах. Передбачається, що в майбутньому мало не весь приріст населення відбуватиметься за рахунок збільшення жителів міста. За прогнозами, до 2030 року вони становитимуть 60% населення країн світу, а до 2050 року – приблизно 68%.

Варто нагадати, що відомий математик і фізик Ісаак Ньютон пророкує Апокаліпсис в 2060 році. Вчений шукав відповідь на сторінках Біблії, і в результаті позначив цілком конкретну дату наближення апокаліпсису. Підкреслимо, що для Ньютона кінець світу не означав знищення життя на Землі, а, навпаки, утворення чогось нового.

Нагадаємо, мандрівник у часі розповів про долю землян через 10 років.

Як повідомляв Знай.uа стародавня цивілізація або інопланетяни: вчені з'ясували справжнє походження загадкових статуй.

Знай.uа писав, мандрівник у часі показав кадри з 2045 року і розповів про все.