Тайванські лікарі виявили, що в оці однієї з пацієнток жили чотири невеликі бджоли. Вони потрапили туди, коли 28-річна жінка на прізвище Хе рвала бур'ян. Доктор Хонг Чи Тінг був шокований, коли дістав з її ока декількох 4-міліметрових комах, пише BBC.

В даний час пацієнтку вже виписали з лікарні - незабаром вона повністю видужає. Медики повідомляють, що комахи, знайдені в її оці - це галактіди, один з видів бджіл.

Вони все ще були живі

Дівчина розповіла, що рвала бур'яни поруч з могилами своїх родичів в той момент, коли бджоли раптово залетіли їй в очі. Спочатку вона подумала, що це був бруд, проте через деякий час око почало набрякати і хворіти, після чого Хе відразу ж відправилася в лікарню.

Вид бджіл - галактіди

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Доктор Хонг, офтальмолог, розповів: "Вона навіть не могла повністю закрити очі. Я подивився в щілину під мікроскопом і побачив там щось чорне, схоже на лапу комахи. Я взяв цю кінцівку і дуже повільно почав її витягати. Тоді я побачив ще одну комаху, потім ще одну, потім іншу. Вони все ще були цілі і живі".

Медик припускає, що комахи могли випадково потрапити в очі дівчини одночасно з поривом вітру. Також він зазначив, що ці бджоли на людей зазвичай не нападають, але їх приваблює людський піт.

Проте наслідки для дівчини могли б бути іншими: "Вона носить контактні лінзи, тому не протирала очі, тому що боялася зламати лінзи. Якби вона це все-таки зробила, то бджоли могли випустити отруту, і жінка осліпла б».

Що стосується бджіл, то доктор Хонг зазначив, що їх відправили для досліджень в іншу лабораторію.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що американські вчені розробили новий комплексний імунотерапевтичний підхід до лікування ВІЛ, який дозволяє не тільки виявляти вірус, але і знищувати його.

Як повідомляв портал "Знай.uа": дослідження вчених демонструє, що до половини смертей від раку можна було б уникнути, якби люди вчасно змінили спосіб життя.

Також "Знай.uа" писав, що виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун упевнена, що основною причиною високої смертності серед українців є серцево-судинні захворювання.