Заборонена в Україні організація Держдума РФ у третьому, остаточному читанні прийняла законопроект про "суверенний рунет". Як і очікувалося, закон прийнятий більшістю. Даний проект представляє собою комплект поправок до законів "Про зв'язок" та "Про інформацію".

Про це стало відомо завдяки повідомленням російських ЗМІ.

Відомо, що поправки набудуть чинності вже з 1 листопада 2019 року. На схвалення законопроекту в ключовому другому читанні депутатам знадобилося всього 20 хвилин. В результаті з 58 внесених поправок до прийняття було рекомендовано менше половини.

Держдума РФ
Держдума РФ

Що це значить для Росії та її жителів?

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Поправки зобов'язують всіх операторів зв'язку встановити обладнання, здатне фільтрувати трафік і блокувати заборонені ресурси, а також дозволяє Роскомнагляду брати на себе централізоване управління рунетом. Витрати на встановлення обладнання операторів компенсують з бюджету. Поки на це закладено 30 млрд рублів.

Законопроект про суверенний інтернет було внесено до Держдуми в грудні 2018 року групою парламентарів. Серед них — сенатор Андрій Клішас, член Ради Федерації Людмила Бокова і депутат Держдуми Андрій Луговий, автор поправок до закону "Про інформацію", що дозволяють блокувати ресурси за екстремізм без суду, і підозрюваний у вбивстві Олександра Литвиненка.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "чорний список" товарів, які заборонено ввозити з Росії значно поповнився. Україна подбала про те, щоб значно розширити список забороненого. Під ембарго потрапили товари хімічної промисловості, устаткування для залізничного транспорту, а також скляна тара. Обмеження набудуть чинності через 10 днів.

Так, 10 квітня на засіданні Кабінету міністрів було затверджено доповнення до списку товарів, заборонених для імпорту. Варто зазначити, що ще однією постановою, до списку заборонених до ввезення з РФ товарів внесені формалін, карбамідно-формальдегідний концентрат і смоли, пружини для візків вантажних вагонів, електроапаратура для комутації, яка використовується в пристрої залізничної автоматики. Отже, всі, хто потребує заборонені речі, змусять шукати інші ринки для їх покупки.

Нагадаємо, Яніна Соколова розповіла, як українці на виборах показали середній палець системі.

Як повідомляв Знай.uа Пальчевський назвав наступного президента України: переможе в першому турі.

Також Знай.uа писав, податок на город: держава нахабно грабує народ, доведеться заплатити 50 тисяч.