Вестмінстерський палац може повторити долю собору Нотр-Дам, який загорівся в понеділок, 15 квітня, з причини низького рівня пожежної безпеки. У будівлі британського парламенту за період з 2008 по 2012 рік було погашено 40 дрібних пожеж, про що пише газета Guardian.

У статті опубліковані слова лейбориста Кріса Брайанта: "Ми витратили дуже багато часу на забезпечення заходів пожежної безпеки. Деякі частини палацу такі ж старі, як Нотр-Дам, і ми повинні забезпечити дотримання всіх заходів пожежної безпеки під час масштабних робіт з ремонту. Бачить Бог, ми вже отримали достатньо попереджень".

Вестмінстерський палац

Варто відзначити, що в минулому році британські депутати проголосували за те, щоб перенести обидві палати парламенту Сполученого Королівства в інші приміщення на час тривалого ремонту Вестмінстерського палацу. Причиною такого рішення стало те, що зведена у 1871 році велична споруда в неоготичному стилі на березі Темзи знаходилося в жалюгідному стані.

Об'єднаний комітет Вестмінстерського палацу ще в 2016 році зазначав, що фундамент будівлі цілком може опинитися в Темзі, різьблений облицювальний камінь під впливом забрудненого повітря розсипається, покрівля під вагою років прийшла в непридатність, а в приміщеннях барахлить електропроводка і вимагають ремонту водопровідні труби. Також говориться, що при останньому ремонті в кінці 1940-х років приміщення оброблялися канцерогенним азбестом, який шкідливий для людського здоров'я.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Пожежа у Нотр-Дамі

Варто нагадати, що пожежа в Нотр-Дамі сталася увечері 15 квітня, в результаті у нього впав дах і знаменитий шпиль. Згідно з інформацією служби порятунку і представників адміністрації храму, дзвіниці і всі реліквії, що зберігалися всередині, вдалося врятувати.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в пожежі в Соборі Паризької Богоматері вціліли деякі реліквії. На даний момент їх перевезли у безпечне місце і їх зможуть передати Лувру.

Як повідомляв портал "Знай.uа": п'ятниця 15 квітня ознаменувалася пожежою і на Храмовій горі в Єрусалимі, однак її вдалося швидко локалізувати і усунути.

Також "Знай.uа" писав, що президент Франції зі своєю дружиною Бріджит і співробітниками екстрених служб відвідав Собор Паризької Богоматері під час пожежі.