Правнук Йосипа Сталіна Яків Джугашвілі переконаний, що люди, які схвалюють політику репресій, — "моральні уроди", про що пише Znak.

Він заявив: "Майже половина респондентів (46%) вважають, що злочини в сталінську епоху були виправдані "великими цілями і результатами". Що випливає з сенсу цієї формулювання? Напевно, тільки те, що 46% вважають злочин цілком нормальним явищем. Антисталінська, а в цілому, антирадянська брехня перетворює народ у моральних виродків і дегенератів, які щиро вважають, що великі цілі досягаються шляхом вчинення злочинів держслужбовцями, хто за службовим обов'язком зобов'язаний боротися зі злочинами".

Йосип Сталін

Варто нагадати, що ступінь позитивних відгуків росіян про правління Йосипа Сталіна знаходиться на максимальному рівні за всі роки, про що свідчить дослідження "Левада-центру". Схвалюють дії Сталіна чи поважають його близько 51% респондентів. При цьому кількість тих, хто негативно ставиться до Сталіна, відчуває роздратування або страх нижче у три рази — 14%. Позитивно вплив Сталіна на розвиток країни оцінює 70% опитаних, негативно — 19%.

Провідний науковий співробітник Інституту соціології РАН Леонтій Бизов пояснює рекордну любов жителів країни-агресора до Сталіна з політизацією та розколом суспільства, що тягне за собою більш радикальну оцінку історії. Цей процес, як вважає Бизов, підтримують державні ЗМІ, які створюють позитивний образ радянського вождя.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Йосип Сталін

Вчений зазначив: "Крім того, Сталін сприймається в суспільстві як захисник пригноблених. Населення зараз все більше відчуває себе кинутим. Фігура Сталіна починає сприйматися як символ справедливості і альтернатива нинішній владі, яка оцінюється як несправедлива, жорстока, що не піклується про людей. Це суто міфологічний образ Сталіна, дуже далекий від реальної історичної постаті".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що серед харчових звичок політичних діячів минулого зустрічалися як екзотичні, так і звичайні прості страви.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Йосип Сталін настільки захоплювався репресіями, що не стали винятком навіть родичі диктатора.

Також "Знай.uа" писав, що історик розповів реальні факти про те, чи вдалося Гітлеру втекти з бункера чи він все ж загинув в останній день війни.