Працюючі на місці масштабної пожежі криміналісти вважають, що пожежу в знаменитому соборі Паризької Богоматері назвали ймовірну причину події. Вони вважають, що пожежу могло спровокувати коротке замикання.

Про це у вівторок, 16 квітня, повідомила газета Le Parisien. У виданні не уточнили, яка саме проблема могла призвести до займання.

За версією фахівців, осередок займання був розташований біля основи шпиля. Вони вважають, що причиною пожежі є "проблема з електрикою".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому не уточнюється, якого роду проблема могла послужити приводом для виникнення пожежі.

Варто зазначити, що раніше причиною пожежі називали будівельні роботи, які проводилися на верхніх рівнях собору. Такі попередні висновки озвучили рятувальники, які працювали на місці пожежі. Наразі правоохоронні органи займаються допитом співробітників, які проводили ремонт собору Паризької Богоматері, відкрито кримінальне провадження. На місці трагедії працюють кримінаалісти.

Нагадаємо, 15 квітня в соборі Паризької Богоматері сталася сильна пожежа. Надзвичайники не могли приборкати шалений вогонь понад 12 годин. Будівлі завдано значних збитків: обрушився його шпиль, дах, колони в нефі і годинник.
При пожежі постраждали двоє поліцейських і один пожежний, всього на місці події працювали майже 400 чоловік.