З’явилися нові подробиці пожежі, який ледь не знищив легендарний Нотр-Дам де Парі, пише Політека. Зокрема, у ЗМІ просочилися кричущі факти про недбалість співробітників Собору Паризької Богоматері, в якому позавчора, 15 квітня, спалахнула масштабна пожежа.

Журналісти відзначили, посилаючись на власні джерела, що співробітники Нотр-Дам де Парі забарилися і близько 20 хвилин намагалися самостійно пояснити спрацювання сигналізації при виникненні вогню в самому соборі.

Співробітникам Паризької прокуратури вже вдалось вияснити, що пожежна сигналізація вперше спрацювала в Соборі Паризької Богоматері о 18: 20 за місцевим часом. Незважаючи на це, за інформацією ЗМІ, пожежників ніхто не викликав на місце надзвичайної події. Тільки через 23 хвилини, коли вогонь вже охопив верхню частину легендарного собору, був зафіксований дзвінок.

Прокурора Парижа Ремі Хейт розповів, що поки можуть озвучити головну версію слідства, що причиною пожежі в Соборі Паризької Богоматері став нещасний випадок, однак “розслідування буде тривалим і складним”.

Разом з тим, французькі видання пишуть, що першою версією слідчих про причини пожежі в Соборі Паризької Богоматері стала проблема з електрикою. Відповідні висновки були зроблені за підсумками огляду самого собору і спілкування з кількома десятками свідків.

Варто зазначити, що жахлива пожежа в Соборі Паризької Богоматері трапилась ввечері 15 квітня. За попередніми даними, трагедія сталася через реставраційні роботи, які почалися тут на початку квітня. Однак, що саме було причиною інциденту, поки невідомо. За попередньою інформацією, загорілися дерев’яні ліси, які встановили на верхньому рівні собору.

Нагадаємо, ймовірну причину пожежі в Нотр-Дам розкрили кримінологи: світ шокований.

Як повідомляв Знай.uа "Це ж якою цинічною істотою треба бути": слова міністра культури про Нотр-Дам вивели українців з себе.

Також Знай.uа писав, "Ми вже отримали достатньо попереджень": над Вестмінстерським палацом нависла небезпека, може повторити долю Нотр-Дама.