Святі Дари і Терновий вінець Ісуса з охопленого вогнем Собору Паризької Богоматері в Парижі виніс католицький священик, капелан паризької пожежної бригади о. Жан Марк Фурньє. Про це пише редактор французької католицької телемережі Етьєн Лорейер, який першим опублікував цю інформацію. Згодом її підтвердили рятувальники.

Собор Паризької Богоматері

"Батько Фурньє - справжній герой Він, не виявляючи страху, рушив за реліквіями кафедри всередину і переконався, що вони в безпеці", - сказав один з членів рятувальних груп.

Це не єдиний героїчний вчинок священика. Батько Фурньє входив і в клуб Батаклан, де 13 листопада 2015 терористи так званого Ісламського держави влаштували різанину, убивши 89 осіб. Священик увійшов туди, опікувався пораненими, молився над вмираючими.

[quote author=""]"Я виділив їм генеральну абсолюцию

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Собор Паризької Богоматері

Цікаво, що розбираючий уламки реставратор знайшов під завалами Норт-Дама фігуру півня. Вона прикрашала шпиль Собору Паризької Богоматері до пожежі. Про це повідомив глава Французької федерації будівельників Жак Шаню. Вважалося, що цей півень на шпилі собору Паризької богоматері оберігає Нотр-Дам і всіх жителів Парижа від біди і нещастя. Але чомусь не зміг врятувати Собор від жахливої трагедії.

"Неймовірно: один із наших колег з Об'єднання компаній з реставрації історичних будівель знайшов серед завалів півня, який прикрашав шпиль Нотр-Дама. Інтуїція його не підвела", - зазначив він.

Собор Паризької Богоматері

Раніше рятувальники вважали, що під час обвалення шпиля статуя впала у вогонь і розбилася. Зараз оприлюднили версію, що півень впав не в полум'я, а на дорогу поруч з будівлею собору. На флюгері з'явилася вм'ятина, втім реставратори запевнили, що зможуть відновити його повністю.

Нагадаємо, рятувальники назвали причину пожежі в соборі Паризької Богоматері.

Як повідомляв Знай. ua, президент США Дональд Трамп відреагував на пожежу в Соборі Паризької Богоматері.

Знай. ua писав, що Собор Паризької Богоматері назавжди втрачений для світу.